Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Güçleri Mescid-i Aksa'ya Girdi

İsrail işgal güçlerinin sabahın erken saatlerinde Mescid-i Aksa'ya girdiği ve burada Filistinlilerle çatıştığı bildirildi. 

25 Şubat 2014
İsrail Güçleri Mescid-i Aksa'ya Girdi

İsrail işgal güçlerinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere gözyaşartıcı gazla müdahale ettiği ve yaklaşık 30 kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapan İsrail güçleri buradaki Filistinlilere saldırıda bulundu. Mescid-i Aksa'ya girişleri sınırlayan İsrail askeri, dağılan cemaatin üzerine gözyaşartıcı gaz ve ses bombası attı.

30 Filistinlinin atılan gazdan etkilendiği, 15 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi. Olay sırasında 3 İsrail askerinin de yaralandığı öne sürüldü.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, müdahalenin ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, Mescid-i Aksa avlusunda İsrail askerinin saldırısına karşı kendilerini korumaya çalışan Filistinli gençlere ağır hakaretlerde bulundu. Gendelman'ın, olayların sorumlusu olarak Filistinlileri göstermesi dikkat çekti.

İsrailli bazı organizasyonların Mescid-i Aksa'nın  İsrail hakimiyetine alınması çağrıları üzerine, Kudüs'te yaşayan yaklaşık 50 Filistinli Mescid-i Aksa'da itikafa girmiş ve İsrail güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen burada çıkmamışlardı.

İsrail parlamentosu Knesset'te, Mescid-i Aksa'nın İsrail hakimiyetine alınmasını görüşmek bir oturum düzenlenmesine karar verilmiş, ancak 1924'ten beri Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürüten Ürdün'ün memnuniyetsizliği nedeniyle iptal edilmişti.

Filistin toprakları 1967 yılından bu yana İsrail işgali altında. Mescid-i Aksa, Müslümanlar için mübarek sayılan mekanlar arasında yer alıyor. İsrail'in Mescid-i Aksa'nın hakimiyetini ele geçirmek istemesi İslam aleminin tüm kesimlerden tepki çekti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.