Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sadr'a 'Kararından Vazgeç' Çağrısı

Siyasetten çekildiğini açıklayan Mukteda Sadr'ın bu kararı ülkede endişeye neden oldu. Eski Başbakan İyad Allavi, Sadr?a kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı. 

18 Şubat 2014
Sadr'a 'Kararından Vazgeç' Çağrısı

Irak’ın eski başbakanı ve Irakiye Bloğu lideri İyad Allavi, siyasetten çekildiğini ilan eden Şii lider Mukteda Sadr’a kararından vazgeçmesi çağrısı yaptı.
Allavi, Sadr'ın ve Ahrar hareketinin çekilmesinin ülke siyasetinde ciddi bir boşluk oluşturacağını söyledi, "Bu durum siyasetin asıl düzleminden daha da kaymasına ve siyasal tarafların daha da ayrışmasına neden olacaktır” dedi.

Ülkedeki olumsuz siyasi havaya dikkat çeken Allavi “Biz kendisinin siyasetten çekilme sebeplerini anlıyor ve onunla aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz ancak Sadr sadece kendisinin değil tüm Iraklılarındır ve Irak halkını ileriye taşıyacak siyasi mekanizmanın önemli bir parçasıdır" diye konuştu, kararından vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Irak'ın önde gelen Şii siyasetçilerinden olan İyad Allavi, Amerika’nın Irak’ı 2003’te işgal etmesi sonrası kurulan hükümetin ilk başbakanıydı. 2004-2005 yılları arasında bu görevi sürdüren Allavi liberal ve laik Irakiye Bloğu'nun da liderliğini yapıyor.

Pazar günü açıklama yapan Mukteda Sadr siyasetten çekildiğini ve sadece dini alanda faaliyet göstereceğini ilan etmişti. Şii lider, siyaset alanından çıkarak tüm halkı toplu şekilde kucaklayacaklarını ve herkese eşit mesafede olacaklarını belirtti.

Sadr hareketine ait medya kuruluşları kapatma kararının dışında kalacak. Sadr'ın siyasetten çekileceğini açıklamasının ardından, Irak parlamentosunda Ahrar grubu üyesi 11 milletvekili istifa etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.