Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Facebook'a Üye Olma, Öldürülme Sebebi

Suriye?nin kuzeyinde bazı bölgeleri kontrol altına alan El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, din ve vicdana sığmayan cinayetlerine devam ediyor. 

13 Şubat 2014
Facebook'a Üye Olma, Öldürülme Sebebi

Bu kez Suriyeli bir genç kızın, Facebook'a üye olduğu gerekçesiyle taşlanarak öldürüldüğü bildirildi.

El-Rai El-Yum Gazetesi’nin verdiği habere göre, Fatum El Jassim isimli genç kız Rakka’da dini mahkemeye çıkarıldı ve Facebook üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandı. Kurulun bunun zinayla bir olduğuna karar vermesi üzerine genç kız recm edildi.

Onlarca terör gurubundan biri olan IŞİD, vahşi katliamlarıyla sürekli gündeme geliyor.

TARİHİ ESERLERE KARŞI YIKIM KAMPANYASI

Dün de İngiliz The Independent Gazetesi’nde IŞİD militanlarının, ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bazı mozaiklerini yerle bir ettiği bildirilmişti.

Independent gazetesinin haberine göre, örgütün militanları Taliban’ın, Afganistan’ın Bamyan kentindeki kayaya oyma dev Buda heykellerini topçu ateşiyle yok etmesinden beri tarihi eserlere karşı en geniş yıkım kampanyasını yürütüyor.

Habere göre IŞİD militanları, özellikle “put” diye nitelendirdiği insan tasvirlerinin yer aldığı mozaikleri hedef alıyor. IŞİD militanları geçen ay ortalarında Fırat nehri yakınlarındaki Rakka kasabasında 6’ıncı yüzyıldan kalma 6 Bizans mozaiğini yok etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.