Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'ABD?nin Yaptırımları Yanıtsız Bırakılmayacak'

İran nükleer baş müzakerecisi, İran ve 5+1 grubu arasında Viyana?da yapılacak nükleer müzakerelere işaret ederek, ABD?nin yeni yaptırımları yanıtsız bırakılmayacağını bildirdi.  

10 Şubat 2014
'ABD?nin Yaptırımları Yanıtsız Bırakılmayacak'

İran Haber kanalının özel programında Cenevre nükleer anlaşmasının son durumunu değerlendiren İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Nükleer Baş müzakerecisi Seyyid Abbas Irakçi, nihai anlaşmaya doğru adım atmak maksadıyla 17 Şubat’ta Viyana’da yeni tur nükleer müzakereler başlayacağını ve Cenevre anlaşmasının gereği müzakerelerin en fazla bir yıl sürmesi gerektiğini dile getirdi.

Irakçi, karşı taraf iyi niyet ve irade gösterdiği takdirde nükleer sorunu bir kaç ay sürede çözülebileceğini konuşmasına ekledi.

Son iki günde Tahran’da İran ve UAEK arasında yapılan müzakerelerin 5+1 grubu ile yapılacak müzakerelerde etkisi olup olmadığı sorusuna Abbas Irakçi, söz konusu iki müzakerenin kuşkusuz olumlu veya olumsuz etkileri olacağını, fakat her ikisinin yolları ayrı olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, konuşmasının bir bölümünde ABD yetkililerinin ortak eyleme yönelik tutumunu değerlendirerek, ABD ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde Cenevre nükleer anlaşmasının gerçekleşmediği gibi İran ve batı arasında dostluk anlaşması sayılmadığını söyledi.

İran’ın ABD’ye yönelik tutumu değişmediğinin altını çizen İran nükleer baş müzakerecisi, İran’ın Filistin, Suriye, Ortadoğu, insan hakları, ABD zorbalığı ve onlarca konu üzerinde bu ülke ile sorunları olduğuna dikkat çekti.

Irakçi, İran gözüyle Amerika’nın hala büyük şeytan olduğunu vurgulayarak, sultacılığı kabul etmeyen İran’ın emperyalist Amerika’ya karşı gelme politikasına devam edeceğini söyledi.

Konuşmasının devamında ABD Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Hazine Bakanı’nın İran’a yönelik en son düşmanca açıklamalarını değerlendiren Abbas Irakçi, onların açıklamaları yaşadıkları zafiyetten kaynaklandığını zira Kongre’ye ve kamuoyuna cevap verme durumunda olduklarını dile getirdi.

Abbas Irakçi, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vandy Sherman’ın Erak ve Fordo nükleer tesislerle ilgili açıklamalarına da tepki göstererek, İran’ın ABD’ye baskı yapmasına izin vermeyeceğini kaydetti.

Irakçi ayrıca, ABD’nin yeni yaptırımları yanıtsız bırakılmayacağını bildirdi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.