Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Kaide'nin Lübnan Lideri Öldü

İslam dünyasının birliği ve huzurunu hedef alan ve binlerce masumu katleden Siyonist uşağı tekfirci terör çetelerinin liderleri bir bir yok oluyor. 

04 Ocak 2014
El Kaide'nin Lübnan Lideri Öldü

Irak-Şam İslam terör grubunun lideri Ebu Abdurrahman el-Bağdadi’nin Irak ordusunun operasyonlarına destek veren Sünni aşiretler tarafından öldürülmesinin ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırının baş sorumlusu Abdullah Azzam Tugayları terör örgütü lideri Mecid, gözaltında tutulduğu hastanede öldü.
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliğini hedef alan 25 kişinin öldüğü saldırının sorumlusu ve El Kaide'nin Lübnan kolu Abdullah Azzam Tugayları terör çetesi lideri Suudi Arabistan uyruklu Mecid el-Mecid'in hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, birkaç gün önce Lübnan makamları tarafından gözaltına alınan ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında tedavi için askeri hastaneye kaldırılan Mecid hayatını kaybetti. Örgütün Haziran 2012'ye kadarki lideri daha önce Irak'ta savaşan Salih el Karavi'ydi.
 
Mecid'in doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. Başsavcı Vekili Hakim Semir Hamud'un kesin ölüm nedenin tespiti için Adli Tıp yetkililerine talimat verdiği kaydedildi.
 
Lübnan'da 19 Kasım'da İran Büyükelçiliğini hedef alan ve aralarından İran Kültür Ataşesi İbrahim Ensari'nin de bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı Abdullah Azzam Tugayları üstlenmişti. Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, saldırıdan sorumlu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Abdullah Azzam Tugayları lideri Mecid el-Mecid'in suçunun, yapılan DNA testinin ardından kesinleştiği duyurulmuştu.
 
Lübnan makamlarından önceki gün yapılan açıklamada, Mecid'in gizli bir yerde sorgulanmakta olduğu belirtilmiş ancak ne zaman gözaltına alındığı konusunda bilgi verilmemişti.
 
El Manar Televizyonu güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Sayda kentinde 15 Aralık'ta Lübnan Ordusuna ait iki kontrol noktasına düzenlenen iki saldırının El Mecid'i kurtarmak için gerçekleştirildiğini kaydetmişti.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, 19 Kasım’da İran’ın Beyrut Büyükelçiliği yakınındaki bombalı saldırıyı Suudi Arabistan istihbaratının yaptırdığını açıklayarak “Saldırının arkasında Suudi Arabistan istihbaratıyla doğrudan bağlantılı olan Abdullah Azzam Tugayı bulunuyor” demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.