Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı

Hizbullah, eski Maliye Bakanı Şatah'ı hedef alan bombalı saldırıyı kınayarak,14 Mart İttifakı'nı saldırıyı uluslararası mahkemeye taşımaya çağırdı. 

28 Aralık 2013
Hizbullah, Lübnan'daki Saldırıyı Kınadı

Lübnan'daki Hizbullah örgütü, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ı hedef alan bombalı saldırıyı kınayarak, 14 Mart İttifakı'nı olayı uluslararası mahkemeye taşımaya çağırdı.

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkenin birliğini, istikrarını hedef alan, Lübnan'ın düşmanlarından başka hiçbir kesime hizmet etmeyen bu korkunç saldırı, ülkeyi tahrip eden şiddet olayları ve patlamalar zincirinin bir halkasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Eski Başbakan ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik suikastın kınandığı açıklamada, 14 Mart Koalisyonu'na saldırıyı uluslararası mahkemeye taşıması yönünde çağrıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Lübnan halkına sağduyu çağrısında bulunularak, yargı mensupları ve güvenlik güçlerinden saldırının faillerini ortaya çıkarmak için seferber olmaları istendi.

"Şattah suikasti, hain saldırılar dizisinin bir parçası ve ülkedeki istikrarı sarsma projesi için hayata geçirilmiştir. Bu saldırı ancak düşmanın işine yarar. Tüm emniyet güçlerini, orduyu ve yargıyı bu suikastin aydınlatılması için göreve davet ediyor ve suçluların bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini talep ediyoruz" denildi.

Lübnan İslami Vahdet Birliği, Şattah Suikastini Kınadı

İslami Vahdet Birliği tarafından yapılan açıklamada, bu sabah gerçekleştirilen saldırının tüm yönleriyle kınandığı belirtildi

Lübnan İslami Vahdet Birliği'nin açıklamasında "sabah saatlerinde ekonomi eski bakanı Dr. Muhammed Şattah'ı hedef alan ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan terörist bombalı saldırı Lübnan'daki tüm grupları hedef almıştır. Lübnan'ın istikrarını sarsmayı amaçlayan bu saldırı, ülkede kaos ortamı oluşturarak şeytani hırsların, aklı selimi bastırmasını sağlamak için gerçekleştirilmişti" denildi.

Lübnan'daki tüm grupların birbirleriyle diyalog içerisinde olması gerektiğinin hatırlatıldığı açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de bir an önce yapılması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.