Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

?Kuşatma Gazze?yi Patlama Noktasına Getirdi?

Olası bir savaşın kuşatma nedeniyle patlak vereceğine dikkat çeken İşgalci İsrail: ?Kuşatma Gazze?yi Patlama Noktasına Getirdi? 

08 Aralık 2013
?Kuşatma Gazze?yi Patlama Noktasına Getirdi?

Siyonist işgal rejimindeki istihbarat birimlerine yakınlığıyla tanınan Valla internet sitesi, Gazze’deki durumla ilgili olarak yayınladığı raporda, Gazze’ye uygulanan ambargo ve buna bağlı olarak yaşanan yakıt krizi ve elektrik kesintileri nedeniyle bölgenin sosyal bir patlamaya doğru gittiğini belirtti.

Valla, Gazze halkının Bulut Sütunu (Siccil Taşları) savaşını andıkları şu günlerde, direnişin Tel Aviv’i vuracak derecede etkin silahlarının keşfedildiğine de dikkat çekti.

Raporda, İsrail’in durumu çok iyi tahlil ettiğini, olası bir savaşın iki taraf için de çok ağır ve yıpratıcı olacağını bildiğini, istihbarat birimlerinin verdiği bilgilere göre Gazze’deki örgütlerin silahlanma noktasında ciddi çabalar içinde olduklarına inandığını ifade etti.

Raporun devamında Gazze’deki sosyal hayata ve etkilerine de değinen site şu tespitleri paylaştı: “Bir buçuk milyon insanın barındığı Gazze, kuşatma nedeniyle çok zor şartlar altında yaşıyor. Bölgede günde 18 sekiz saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Sabah erkenden kesilen elektrikler akşam geç saatlerde geliyor. Yakıt da tamamıyla tükenmiş durumda. Bu durumun sosyal bir patlamaya neden olacağı kesin. İsrail ile Gazze arasında yeni bir savaş olursa bunun nedeni siyasi veya askeri olmayacaktır. Bunun sebebi sadece kuşatma olacaktır. Çünkü Gazze’deki durum artık dayanılabilecek gibi değil.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.