Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Afgan Lideri Karzai, İran'da

Afganistan lideri karzai, iki ülke arasında işbirliğini arttırmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti. 

08 Aralık 2013
Afgan Lideri Karzai, İran'da

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, üst düzey resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran’a geldi.

Karzai, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani tarafından Saadabad Sarayı’nda karşılandı. Karşılama töreninde, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Şeriatmedari ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de hazır bulundu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai’ye ziyaretinde, Afganistan Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Dadfer Sepenta ile Dışişleri Bakanı Zerar Ahmed Osmani eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak heyetin daha sonra Kabil’e dönmesi bekleniyor.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Eymel Feyzi, Karzai’nin Tahran ziyaretinin hedefinin, iki ülke arasındaki işbirliğini arttırmak ve iki ülke cumhurbaşkanlarının bölgedeki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunmaları olduğunu belirtmişti.

Karzai, son olarak İran'da haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ruhani’nin yemin törenine katılmak için Tahran’a gelmişti.

Yaklaşık bin kilometrelik ortak sınırı olan İran ve Afganistan’ın, kültür, tarih, din ve dil olmak üzere bir çok alanda ortak paydaları bulunuyor. Açıklanan son verilere göre, İran'da kayıtlı ve kayıt dışı olmak üzere yaklaşık 3 milyon Afganistanlı bulunuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.