Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Karabağ Sorunu Kiev'de Görüşüldü

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının katılımıyla AGİT Bakanlar Konferansı'nda Dağlık karabağ sorunu tartışıldı 

06 Aralık 2013
 Karabağ Sorunu Kiev'de Görüşüldü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konferansı kapsamında Dağlık Karabağ sorunun çözümü ile ilgili toplantı yapıldı.

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile AGİT Minsk Grubu'nu oluşturan Rusya, ABD ve Fransa'nın yetkilileri katıldı. Taraflar, soruna adil ve barışçıl çözüm bulunması için birlikte çalışılması konusunda mutabakata vardı.

Minsk Grubu'nun eşbaşkanlığını yapan üç ülke Ermenistan ve Azerbaycan liderleri arasındaki diyalogun yeniden başlamasını memnuniyetle karşıladı ve bundan sonraki görüşmelerle süreçte ilerleme sağlanmasını ümit ettiklerini belirtti. Minsk Grubu ayrıca, bölgede gerginliği azaltacak adımlar atmaları için tarafları teşvik etti.

Memmedyarov ve Nalbandyan'ın 2014 yılı başında yeniden bir araya gelerek, iki ülke cumhurbaşkanı arasındaki yeni bir görüşme için hazırlık yapacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanları Görüşmüştü

Birkaç hafta önce Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları Viyana'da bir araya gelerek Karabağ konusunu görüşmüştü.

AB'nin de durumdan memnuniyet duyduğunun belirtildiği haberde, görüşmelerin daha sık süreceği ve belirsizliğin giderileceği belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.