Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İçişleri Bakanlığı: El Kaide'de 500 Türk Var

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Suriye raporu, El Nusra Cephesi'yle ilgili bir bilgiyi ortaya çıkardı. 

27 Kasım 2013
İçişleri Bakanlığı: El Kaide'de 500 Türk Var

Bugün gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre; Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimlerden alınan bilgi ve veriler ışığında, bir rapor hazırlandı. Raporda, Türkiye'den 500'ü aşkın kişi El-Kaide örgütü bağlantılı El Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti saflarına katıldığı belirtildi. Değişik kaynaklarda ise bu rakam 2 bine kadar çıkıyor.

Beşşar Esad güçleriyle yaşanan çatışmalarda çok sayıda Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Çatışmalarda El Nusra Cephesi saflarında ölen Türkler’in sayısının resmi kayıtlarda 13 olduğu belirtildi. Raporda kayıtlara girmeyen ölü sayısının 75 olduğuna dikkat çekildi. Suriye'ye giden Türkler arasında daha önce Afganistan ve Pakistan'daki El-Kaide kamplarında eğitim görenlerin de yer aldığı belirlendi.

İçişleri raporunda, yabancı istihbarat birimlerinden gelen bilgiler doğrultusunda 3 bin yabancı uyruklu kişi hakkında 'ülkeye giriş yasağı' konulduğu ifade edildi. Tüm hudut kapılarına bildirilen yasaklılar listesinde Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Norveç, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan’ın da aralarında bulunduğu 30 ülkenin vatandaşlarının yer aldığı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.