Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen Şiilerinin Liderine Suikast

Yemen Milletvekili ve Husi Devrimcilerinin temsilcisi olan Abdül Kerim Ceddiyan, silahlı kişilerin saldırısına uğrayarak şehadet şerbetini içti. 

23 Kasım 2013
Yemen Şiilerinin Liderine Suikast

Yemen Milletvekili ve Husi Devrimcilerinin temsilcisi olan “Abdül Kerim Ceddiyan” dün Cuma namazı çıkışında silahlı kişilerin saldırısına uğrayarak şehadet şerbetini içti.

Yemenli bu üst düzey yetkilinin şehadeti şöyle gelişti; Şehit Abdül Ceddiyan, camiden çıktığı sırada motosikletli saldırganların silahlı saldırısına uğradı. Husi lider hemen orada yığılarak şehit oldu.

Saldırının şu anda Yemen’in Kuzeyinde yer alan Saada şehrinde Yemen Şiileri Husiler ile Selefi teröristler arasında yoğun çatışmaların sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi planlı bir saldırı olduğunu akıllara getirdi.

Körfez ülkelerinin maddi ve manevi desteğiyle her türlü silah, teçhizat ve mali desteğe sahip olan tekfirci Selefiler, son dönemlerde Yemen Şiilerine yoğun bir şekilde saldırmakta ve Husi liderlerini hedef alarak şehit etmekteler.

Daha önce yaptığı ifşaatta, Amerika'nın Yemen büyükelçisinin bu ülkenin gerçek hükümdarı olduğunu ve Amerikalı elçinin Yemen'i yönettiğini vurgulayan Ceddiyan, Fars körfezi işbirliği konseyinin planının da, pratikte Yemen'i Amerika'nın mandası yaptığını ifade etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.