Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Liderler, Karabağ Konusunu Görüştü

Çıkmaza giren Dağlık Karabağ sorununun çözümü için diplomasi alanında hareketlilik var. Azerbaycan ve Ermenistan liderleri, 2 yıl aradan sonra bu hafta başında Viyana'da bir araya geldi. 

22 Kasım 2013
Liderler, Karabağ Konusunu Görüştü

Türkiye'nin bu görüşmelerde sağlanacak ilerlemeye bağlı olarak Ermenistan'la ilişkilerini normalleştirme çabalarına hız verebileceği konuşuluyor.

Dağlık Karabağ sorununun çözümü için çabalar yoğunlaşıyor. İki ülke arasındaki görüşmelerde bir sonraki randevu Aralık ayında.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan, 5- 6 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araya gelecek.

Diplomasi alanında hareketlilik yaşansa da uzmanlar soruna kısa vadede çözüm bulunması konusunda zaman ihtiyaç duyulduğu görüşünde.

Zira bunun için Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesinin şart olduğuna dikkat çekiliyor.

AB Memnun

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Caşerine Ashton, Viyana’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasında AGİT Minsk Grubu’nun çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmeden memnun olduğunu dile getirdi.

Ashton, Minsk Grubu’nun bu tür üst düzey görüşmeleri yeniden başlatma çabalarını takdir ettiğini kaydetti. Ashton tarafından yapılan açıklamada iki ülke cumhurbaşkanlarının önümüzdeki aylarda tekrar bir araya gelme konusunda anlaşmasının umut verici olduğu vurgulandı.

Ashton, Avrupa Birliği’nin Dağlık Karabağ sorununa politik çözüm bulunması yönünde yeni çabalara katılmaya ve gelecekte AGİT Minsk Grubu’nun faaliyetini tamamlayacak barış önlemlerini teşvik etmeye hazır olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.