Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye'ye "Füze" Uyarısı

Türkiye'nin füze sistemi ihalesinin Çin'e verilmesiyle ilgili NATO ve ABD'den bir uyarı daha geldi. Amerikan Dışişleri sözcüsü Harf, "Ciddi kaygılarımız var. Çin sistemi NATO'yla birlikte çalışamaz" açıklaması yaptı. 

09 Ekim 2013
Türkiye'ye

Türkiye'nin, Çin füze sistemiyle ilgili eğilimine ABD ve NATO'dan uyarılar geldi. Amerikan Dışişleri sözcüsü Marie Harf, "ciddi kaygılarımız var" açıklaması yaptı. NATO Genel Sekreteri Rasmussen de "Türkiye'nin satın alacağı sistem, üye devletlerin sistemleriyle uyuşmalı" dedi.

Amerikan Dışişleri sözcüsü Harf, Çin füze sisteminin NATO sistemleriyle beraber çalışamayacağını söyledi. Ayrıca Amerikan hükümetinin Çinli şirkete yaptırım uyguladığının altını çizdi.

Harf, Türk hükümetine bu sebeple "ciddi kaygılarını" ilettiklerini açıkladı.

NATO: 'Türkiye'nin kurala uymasını bekliyoruz'

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, yaptığı açıklamalarda ABD ile benzer bir yorumda bulnundu. "Bizim için önemli olan üye devletlerin satın aldıkları sistemin diğer devletlerdeki sistemlerle uyuşması" dedi, "Türkiye'nin bu kurala uymasını beklediğini" ifade etti.

NATO Genel sekreteri, "NATO üyesi olmak bu tutumu almayı gerektiriyor" diye ekledi. Rasmussen, Türkiye'nin henüz son kararını vermediğini ve görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.