Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İhvan'ın Faaliyetleri Yasaklandı

Mısır Mahkemesi, İhvan'ın ülkedeki bütün faaliyetlerini yasakladı.  

24 Eylul 2013
İhvan'ın Faaliyetleri Yasaklandı

Mısır'daki Sisi darbesi sonrası mahkeme Müslüman Kardeşler'le ilgili kritik bir karara imza attı. Müslüman Kardeşler'in ülkedeki bütün faaliyetlerini durdurma kararı alan mahkeme aynı zamanda örgütün tüm mal varlıklarına el koydu.

İhvan: Kapatırken savunmamızı bile almadılar

İhvan liderlerinden Beşir, cemiyetin kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu, karara itiraz edeceklerini söyledi

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Ali Beşir, teşkilat hakkında verilen kapatma kararına, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz edeceklerini bildirdi.

Beşir, davanın görüldüğü mahkemenin bu tür konularda yetkili olmadığını ifade ederek, ''Karara yasalara aykırı olduğu için itiraz edeceğiz. Dava, idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan bir mahkemede görüldü. Zaten teşkilat olarak böyle bir kararın verileceğinden habersizdik, savunmamızı dahi almadılar'' dedi.

Kapatma kararının pratikte farklılık yaratmayacağı değerlendirmesinde bulunan Beşir, ''İhvan'a ait tüm merkezler zaten darbe sonrası kapalı durumda. İlgili karar Mısır halkının meşruiyet ve hukuk devleti taleplerindeki ısrarını artıracaktır. Askeri yönetimin uygulamaları, hukuk devletinin yokluğu meseleleri içinden çıkılmaz bir hale getiriyor'' diye konuştu.

Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan askeri darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması sonrasında açılan davada, "İhvan'ın ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ile derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı verilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.