Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Silivri Cemevi'nin Temeli Atıldı

Silivri'de yapılacak olan Türkiye'deki en büyük cemevinin temel atma töreni düzenlendi. 

23 Eylul 2013
Silivri Cemevi'nin Temeli Atıldı

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Silivri Cemevi'nin temel atma törenine, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cemevinin 1,5 yılda tamamlanmasının planlandığını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Kültür ve inanç özelliklerini birer farklılık, bu farklılığın da bir zenginlik olduğunun artık farkına varalım. Her hoşgörü kendi yerinde yaşamalı. Her çiçek kendi toprağında güzeldir" diye konuştu. CHP milletvekili ve ünlü türkücü Sabahat Akkiraz da, Aleviler olarak yorulduklarını belirterek, "Yani Aleviler olarak haklı taleplerimizin yerine gelmesini istiyoruz. Ben burada bir vatandaş olarak söylüyorum. Artık kendi ibadeşanemin yasal hakları olsun. Ben orada ibadetimi yapayım ve böyle güzellikler yaşayayım istiyorum. Yasal haklarımızı elde edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Daha sonra da Sabahat Akkiraz, Türkiye'nin en büyük cemevinin temelini, butona basarak attı. Törenin ardından da semah yapıldı.

Törende konuşan Ercan Geçmez, "Türkiye'nin içinde bulunduğu konumdan ötürü, daha çok barış elçisi olmak zorundayız. Unutmayalım ki, '72 millete aynı gözle bakmayan benden değildir' diyen Hacı Bektaş-ı Veli, bize bu günleri göstermiştir" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.