Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'de El- Kaide Terörü

Yemen'in güney kesimindeki Şebva'da El-Kaide'nin düzenlediği iki bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre 18 asker öldü. 

21 Eylul 2013
Yemen'de El- Kaide Terörü

Bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının ardından Yemen askerleri ile silahlı grup arasında ağır silahların da kullanıldığı şiddetli çatışma çıktığı ve 10 askerin öldüğü ifade edildi.

Şebva'nın Azzan vadisinde bir askeri mevzinin hedef alındığı ikinci saldırıda ise ilk belirlemelere göre 8 asker hayatını kaybetti. Saldırılar sırasında 10 askerin rehin alındığı, 2 askeri aracın da silahlı gruplar tarafından ele geçirildiği kaydedildi.

Yetkililer, saldırılarda 19 kişinin yaralandığını belirtirken, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

Yemen makamlarından daha önce yapılan açıklamada, Arap Yarımadası El-Kaidesi olarak adlandırılan silahlı unsurların ülkenin güney bölgelerinde geniş çaplı saldırı hazırlığı içinde olduğu belirtilmiş, güvenlik güçleri de stratejik bölgelerde emniyet tedbirlerini artırmıştı.

Yemen son birkaç yıldır, El Kaide'ye bağlı grupların yoğunlaştığı bir bölgeye dönüştü. Kısa süre önce birçok Batılı devlet, olası saldırı ihtimalleri nedeniyle ülkedeki büyükelçiliklerini kapatma kararı almıştı.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.