Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yine Hatay, Yine Ölüm!

ODTÜ'de önceki günlerde meydana gelen olayları protesto etmek ve savaşa hayır yürüyüşü yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Ağır yaralanan 22 yaşındaki Ahmet Atakan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

10 Eylul 2013
Yine Hatay, Yine Ölüm!

ODTÜ arazisinden geçecek yolda ağaç söküleceği gerekçesi ve 'savaşa hayır' yürüyüşü nedeniyle eylem yapan grupta bulunan 22 yaşındaki Ahmet Atakan olaylar sırasında hayatını kaybetti.

Antakya Uğur Mumcu Alanı'nda akşam saatlerinde toplanan grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak Armutlu Mahallesi'ne kadar yürüdü.

Gündüz Caddesi'ne yürümek isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahele etti. Ara sokaklara kaçan grup, çöp kutularını yakarak barikat kurdu. Polise taş, sopa ve havai fişek atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Kafasına darbe aldı

Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi önünde toplanan Atakan'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Hastane önünde toplanan vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Gerginliğin ardından biber gazlı müdahale geldi.

Müdahaleden sonra grup, yeniden toplanarak araçlarla Armutlu Mahallesi'ne geçti. Grup, Armutlu Mahallesi'nde eylemini sürdürüyor.

Bu arada, Antakya Devlet Hastanesi'ne gelen CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, burada gazeteciler yaptığı açıklamada, Atakan'ın kafasından darbe aldığını gördüğünü, kesin ölüm nedeniyle ilgili adli raporun ardından açıklama yapacaklarını kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken, polis ise bir binanın çatısından Atakan’ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu.

Gezi olaylarının başladığı ilk günden bu yana gösteriler sırasında polis Mustafa Sarı şehit oldu, Ali İsmail Korkmaz (19), Mehmet Ayvalıtaş (20), Abdullah Cömert (22), Eşem Sarısülük (26) ve Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Abdullah Cömert de Hatay'daki gösteriler sırasında hayatını kaybetmişti. Eskişehir'de sopalarla dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de Hatay'da yaşıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.