Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Papa'dan Suriye için Barış Çağrısı

Papa Francis, tüm dinlerin mensuplarını 7 Eylül Cumartesi günü Suriye ve Ortadoğu'da barış için dua etmeye çağırdı. 

02 Eylul 2013
Papa'dan Suriye için Barış Çağrısı

Rusya'nın Sesi'nin haberine göre, Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda Pazar günleri yaptığı Angelus Duası'nda binlerce insana hitap eden Papa, Suriye'de kimyasal silah kullanımını sert şekilde kınadı ve bu ülkede son günlerde yaşananlardan dolayı kalbinin yara aldığını dile getirdi.

"Tüm dünya uzlaşı jestlerini görmeli ve uzlaşı sözlerini duymalı" diyen Francis, uluslararası toplumun Suriye'deki krizi barışçıl yollarla çözmeye çağırdı.

Papa, "Şiddet kullanımı barışı getirmez. Savaş savaştır. Şiddet şiddeti doğurur" diye konuştu.

Uluslararası Topluma Diyolog ve Müzakere Çağrısı

"Bölünmeler ve çatışmalarla parçalanmış toplumumuzda barış patlak versin" arzusunu dile getiren Papa, "Tanrı'nın, kaçınılmaz şekilde tarihte yaptıklarımız üzerinde bir yargısı var. Uluslararası toplumu, diyalog ve müzakere temelli girişimleri başlatmaya çağırıyorum" dedi.

Papa, bu ülkedeki çatışmalardan zarar görenlere sadece yardım etmekle bir kazanç sağlanamayacağı uyarısında da bulunarak, "Özellikle Suriye'de yaşananlar yüreğimde derin yaralar açtı. Bu hırpalanmış ülkeye, silah kullanımı ne kadar acı, ne kadar yıkım getirdi ve getiriyor. Kaç tane çocuğun gelecek ışığını göremediğini düşünelim" diye sözlerini sürdürerek, Suriye'de özellikle siviller ve çaresizlerin zarar gördüğünün altını çizdi.

Suriye için Oruç ve Dua Günü

Papa ayrıca tüm Katolikleri, 7 Eylül'de, başta Suriye olmak üzere, Orta Doğu ve dünyada barışın sağlanması için tüm gün oruç tutmaya ve dua etmeye davet etti.

"7 Eylül'de, Suriye ve Ortadoğu ile tüm dünyada barışın sağlanması için o günü oruç tutarak geçirmeleri için tüm Kilise'ye çağrıda bulunmaya karar verdim. Saat 19.00 ile 24.00 arasında dua etmek ve tövbe etmek için toplanalım. İnsanlığın, barışa ilişkin jestleri görmeye ihtiyacı var. Tüm toplulukları, bu niyetle bazı dini girişimlerde bulunmaya çağırıyorum" diyen Papa Francesco, gelecek Cumartesi herkesi beklediğini yineledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.