Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Beyrut'ta Patlama: 20 Ölü

Siyonist-tekfirci vampirler Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yine kanlı yüzlerini gösterdiler. 

15 Ağustos 2013
Beyrut'ta Patlama: 20 Ölü

El Manar TV’nin haberine göre patlama, başkent Beyrut’un güneyinde ana bir caddede gerçekleşti. 60 kilo patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ölü sayısı en az  20 olarak tespit edilirken yaralı sayısı ise 120’yi geçti.

Görgü tanıkları, kentin Bir Abed ve Rweiss bölgeleri arasındaki alanda yoğun duman bulutları gördüklerini ifade ederken, patlamanın yakınlardaki binalara ve araçlara büyük hasar verdiği kaydedildi. Sağlık ve itfaiye ekiplerinin ise olay mahalline akın ettiği belirtildi.

Öte yandan civardaki yanan binaların içerisinde sıkışan insanların olduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, saldırının "terörizmin ve İsrail'in izlerini taşıdığını" söyledi.

Hizbullah'ın İsrail'i mağlup ettiği Temmuz Savaşı'nın zafer yıldönümü günlerindeki patlama nedeniyle çevre binalarda da ağır hasar meydana geldi.

Saldırı, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın geçen hafta Lübnan'ın güneyinde gerçekleşen ve sınırı ihlal eden 4 İsrail askerini yaralayan operasyonu Hizbullah'ın yaptığını söylemesinin ardından gerçekleşti.

Bu operasyonun son olmayacağını söyleyen Nasrallah, "İsraillilerin Lübnan sınırına girdiğini hissettiğimiz her anda harekete geçeceğiz. Lübnan sınırlarını ihlal edenlerin ayaklarını keseceğiz ve bu bizim hakkımız" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.