Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tunus'ta Alternatif Hükümet

Tunuslu muhaliflerin önümüzdeki hafta alternatif hükümet kuracakları bildirildi. 

11 Ağustos 2013
Tunus'ta Alternatif Hükümet

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Tunus’taki muhalefet koalisyonu, önümüzdeki hafta bağımsız kişilerden oluşan yeni bir hükümet kurma kararı aldı.

Tunuslu muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi içerisinde yer alan Mesar Partisinin Üyesi Kerime Suveyd, Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin ulusal kurtuluş hükümeti kurma yönündeki çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek önümüzdeki hafta hükümeti oluşturacak bağımsız kişileri açıklayacaklarını söyledi ve “son derece açık ve şeffaf bir yol haritamız var” dedi.

İktidardaki Nahda Partisi, muhaliflerle ön şartsız olarak görüşmelere hazır olduğunu belirtirken muhalifler Ali el-Arid hükümetinin istifa etmesini istiyor.

Tunus Kurucular Meclisi (parlamento) Başkanı geçen hafta ülkedeki siyasi kriz çözülünceye kadar meclis çalışmalarını askıya aldığını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.