Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İhvan?ın Değişen ABD Algısı

Birkaç ay öncesine kadar ABD ile mutabakat ilan eden Müslüman Kardeşler?in siyasi kanadı olan Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanı İsam Aryan, taraftarlarına ABD elçiliğini işgal etmeleri çağrısında bulundu. 

23 Temmuz 2013
İhvan?ın Değişen ABD Algısı

Özgürlük ve Adalet Partisi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre İsam Aryan, Amerikan büyükelçisinin de çıkarılmasını istedi.

Göstericilerden ABD’nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson ülkeyi terk edinceye kadar Amerikan büyükelçiliği önündeki eylemleri sürdürmesini isteyen İsam Aryan “Biz diplomatların hiçbirine bir zarar gelmesini istemeyiz; ama şunu söylemeliyim ki onların artık bu ülkede yeri yok” dedi.

Amerika’nın Muhammed Mursi hükümetine yapılan darbedeki rolünün ortaya çıktığını belirten Aryan, Mısır halkının bunu kabul edemeyeceğini ve gösterileri her gün daha da arttıracağını söyledi.

İsam Aryan, Mursi karşıtlarını da ülkeyi terk etmeye çağırarak “Mısır halkı size acımayacak” dedi.
ABD sattı, mutabakat kalktı
Halbuki daha birkaç ay önce İhvanlı Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Kahire ile Washington arasında bölgesel konularda mutabakat olduğunu açıkladı.

Kahire’yi ziyaret eden Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile mayıs başında ortak bir basın toplantısı düzenleyen İhvancı Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Kahire ile Washington arasında bölgeyi tehdit eden meselelerle ilgili olarak tam bir görüş birliğinin olduğunu söylemişti.

Washington-Kahire ilişkilerinin karşılıklı saygıya dayanan stratejik bir ilişki olduğunu belirten Amr, Kerry ile görüşmesinde Filistin ve Suriye sorunlarını ele aldıklarını açıklamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.