Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan: AB Kararını Gözden Geçirsin

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, AB?nin Hizbullah?ın askeri kanadını terör örgütleri listesine alma kararını gözden geçirmesini istedi. 

23 Temmuz 2013
Lübnan: AB Kararını Gözden Geçirsin


Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Avrupa Birliği’nin Hizbullah’ın askeri kanadını terör örgütleri listesine almasını aceleci bir karar olarak niteledi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Süleyman’ın Avrupa Birliği’nin Lübnan’ın istikrarına verdiği öneme dikkat çekerek Hizbullah’la ilgili verilen aceleci kararın yeniden gözden geçirilmesini umduğu ifade edildi.

Hizbullah’ın terör örgütleri listesine alınması konusunda daha önce uzlaşmaya varamayan AB, Amerika ve İsrail’den yapılan baskılar sonucu bugün Hizbullah’ın askeri kanadını terör örgütleri listesine alma kararı verdi.

Mikati: 'AB’nın Hizbullah Kararını Esefle Karşılıyorum'

Lübnan’ın emanetçi Başbakanı Necib Mikati, AB’nin Hizbullah’ın terörist ilan edilmesini esefle karşıladığını açıkladı. Mikati yine de uluslararası meşruluğa bağlı kalacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Başbakanlık görevinden istifasını sunan ve yeni hükümet kurulana kadar vekaleten bu göreve devam eden Lübnan Başbakanı Necib Mikati, AB’nin Hizbullah’ın silahlı kanadını terör örgütü ilan eden kararını esefle karşıladığını belirtti.

Yine de uluslararası hukuka saygı göstereceklerini söyleyen Mikati açıklamasında, “Lübnan toplumu, bütün bileşenleri ile uluslararası meşruluğa bağlıdır ve Avrupa Birliği ülkeleri ile en iyi ilişkileri sürdürmeye çalışmaktadır. Bu hususta diplomatik yolları zorlayacağız ve daha sonrasında AB’nin gerçekler ve sair veriler hakkında daha özenli bir değerlendirme yapmalarını umuyoruz.” dedi.

Mikati Gelişmeyi “Aceleye Getirilmiş Bir Hamle” Olarak Nitelendirdi

AB bu sabah Lübnan’ın diplomasi ataklarına rağmen Şii grubu terörist örgüt olarak nitelendirmişti. Hükümet yetkilileri ise Hizbullah’ın siyasal hayatın önemli bir parçası olduğunu savunmuştu.

Mikati yerel radyo kanalına yaptığı açıklamada AB’nin kararı aceleye getirdiğini düşündüğünü söyledi. Mirketi böylesi bir kararın Lübnan’ı negatif yönde etkilemeyek bir şekilde verilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.