Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

1967 Öncesi Bilmecesi

Reuters, İsrail'in, ABD Dışişleri Bakanı Kerry tarafından önerilen plana göre 1967 öncesi sınırlara dönmeyi kabul ettiğini duyurdu ama Netanyahu'nun sözcüsü bu haberi yalanladı. 

19 Temmuz 2013
1967 Öncesi Bilmecesi

Reuters'ın İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, İsrail Filistin'le barış görüşmelerine başlamak için gelecekteki devlet sınırlarının 1967 savaşı öncesine dönmesini kabul etmişti. Ajans, haberde başka bir ayrıntı vermemiş, ama Filistin tarafından da kabul edilen açıklamanın, ilerleyen saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Kerry tarafından yapılacağını duyurmuştu.

İsrail sekizi çocuk on Filistinliyi gözaltına aldı

İşgal güçleri Kudüs’ün doğusundaki Ebu Diys beldesinde İsrail ordusu araçlarına ve askerlerine taş attıkları gerekçesiyle Filistinli sekiz çocuğu gözaltına aldı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, beldeye baskın düzenleyen işgal güçleri Muhammed Iyad Advan, Enes Bedr ve Enes Rebi’i gözaltına aldı. Görgü tanıkları, işgal güçlerinin ayrıca Amir Iyad, Muhammed Cemil El-Muhtesib, Muhammed Naim Es-Senavi, Müfid Muhammed Er-Reşak ve Mahmud Bassa’yı gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçlerinin beldeye düzenlediği baskın sırasında baskına karşı koymak isteyen Filistinli gençlerin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığını bildiren görgü tanıkları, bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle Imtiyr ailesinden bazı çocukların boğulma tehlikesi geçirdiğini ve tedavi için hastaneye kaldırıldıklarını belirtti.

İşgal güçlerinin ayrıca Musa Ceber ve oğlu Rağıb’ın bu sabah işgal istihbaratına teslim olmalarını istediği Batı Yaka’nın Beytlahim vilayetinde iki Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Taku beldesinden Ziyb Muhammed Amur’u evine baskın düzenleyerek ve Cihad Avad Ubeydat isimli genci de Beytlahim kent merkezindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.