Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Araplar Mısır?a Para Yağdırıyor

Mısır Merkez Bankası, Birleşik Arap Emirlikleri?nden 3 milyar Dolar aldıklarını açıkladı. 

19 Temmuz 2013
Araplar Mısır?a Para Yağdırıyor

Reuters’in haberine göre Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığından azledilmesinden sonra Mısır’a ekonomik yardım yapacağını açıklayan Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır Merkez Bankasına 3 milyar Dolar gönderdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin yaptığı 3 milyar dolarlık yardım, Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan ve Kuveyt’in de vaat ettiği toplam 12 milyar dolarlık kredinin ilk bölümü olarak nitelendiriliyor.

Kuveyt ve Suudi Arabistan’ın Mısır’a vaat ettiği krediyi ne zaman vereceğine ilişkin henüz bir bilgi bulunmazken, Mısır Merkez Bankası Başkanı Hişam Ramiz, Birleşik Arap Emirlikleri’nin vereceğini vaat ettiği 3 milyarlık krediyi yatırdığını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri daha önce Mısır’a vaat ettiği 3 milyar dolarlık kredinin 1 milyarının hibe olacağını açıklamıştı.

Muhammed Mursi’nin devrilmesinden sonra Mısır’a, Suudi Arabistan 5, Kuveyt ise 4 milyar yardım yapacağını belirtmiş ve birer milyar dolarının hibe olacağını açıklamıştı.

İhvan’dan şartlı uzlaşma önerisi

Müslüman Kardeşler örgütü Muhammed Mursi yönetiminin devrilmesi sonrası yaşanan krizin çözümüyle ilgili şartlı uzlaşma önerisi sundu.
Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler örgütü bir açıklama yaparak Avrupa Birliği’nin arabuluculuğunda ülkedeki krizin çözümüne yönelik müzakereler için bir çalışma çerçevesi önerdi.

Darbe hükümetinin lağvedilmesi şartıyla müzakerelere oturabileceğini açıklayan Müslüman Kardeşler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesinden bu yana şartlı da olsa ilk kez Mısır yönetimine müzakere öneriyor.

Müslüman Kardeşler Sözcülerinden Cihad Haddad, önerinin AB Dış Politika Sorumlusu Chaterine Ashton’un Kahire ziyareti öncesinde AB Temsilcisi Bernardino Leon’a sunulduğunu söyledi.

Leon ise AB’nin Mısır krizinin çözümü konusunda takdire değer bir çaba sarf ettiğini ancak AB’nin arabuluculuğu ifadesinin abartılı olduğunu söyledi.

Bernardino Leon, Cihad Haddad’ın söz konusu ettiği önerinin başlangıç aşamasında bulunduğunu ve seçimlerin yenilenmesini de içerecek şekilde diyalog kanallarının açılması için yalnızca bir çalışma çerçevesi olduğunu söyledi.

Cihad Haddad ise Müslüman Kardeşlerin darbe hükümetinin çekilmesi konusundaki ısrarını koruduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.