Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahtı Kara Hazaralar

Türkiye, İslam ülkeleri ve dünya kamuoyu Hazara katliamına tam anlamıyla seyirci. Pakistan'da her yıl yüzlerce Hazara Türkü, teröristlerce öldürülüyor. 

17 Temmuz 2013
Bahtı Kara Hazaralar

Polis yetkililerinin yaptığı açıklamada saldırganların kaçmayı başardığı belirtildi.

Saldırının insanların iş yerlerinin kapattıkları sırada gerçekleştiği ifade edildi.

Polis iftar saatinde düzenlenen kanlı saldırının yapıldığı bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

Pakistan’ın Kuetta Şehrinde Yas İlan Edildi   

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Quetta şehrinde, dün  Hazaralı Şii Müslümanlara yönelik düzenlenen iki ayrı saldırıda, 6 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu şehirde bugün yas ilan edildi.

İftar saatinde bir araç üstündeki silahlı dört kişinin cami sokağını taraması sonucu, 4 kişi hayatını kaybederken, gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenen diğer saldırıda, 2 kişinin öldüğü kaydedildi.

Hazara Demokratik Partisi’nin, saldırıların ardından şehirde yas çağrısı yaptığı açıklandı. Tüm işletmeler ve devlet dairelerinin yaşanan trajedi nedeniyle ofislerini bir gün için açmayacakları belirtildi.

Belucistan Eyalet Başbakanı Abdul Malik Baloç’un, saldırıyla ilgili geniş çaplı araştırma yapılması ve saldırganların hemen yakalanması için talimat verdiği bildirildi.

Pakistan’ın 190 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 20’ini Şiiler oluşturuyor. Ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan Şiilerin en büyük topluluğu ise Belucistan’da bulunuyor. Şiilerin de çoğunluğunu etnik Hazaralar oluşturuyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.