Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreyn Kaos İçerisinde

Bahreynli aktivistler, yönetim güçlerinin halkın evlerine yönelik baskınlarının devam ettiğini açıkladılar. 

29 Haziran 2013
Bahreyn Kaos İçerisinde

El-Vifak hareketi internet sitesi, Al-ı halife yönetimi güçlerinin Cuma günü halkın evlerine baskınlar düzenlediğini yazarak, Bahreyn yönetimi askerlerinin Cuma günü sabahın erken saatlerinde Selmabad, ed-Deyr, el-Maamir, es-Sanabes bölgeleriyle Hamed, Ceddi Hafes, şehrikan, ed-Diraz kasabalarında 48 eve saldırı düzenlediğini belirtti.

Ayrıca düzenlenen bu saldırılarda halka karşı şiddet uyguladığını ve bir çoğunu yaraladığını, son üç gün içinde de muhtelif bölgelerde 41 Bahreyn vatandaşının polis tarafından tutuklandığını ve işkenceye maruz bırakıldığını bildirdi.

Öte yandan Bahreyn insan hakları merkezi dünya işkenceyle mücadele günü dolayısıyla yaptığı yazılı bir açıklamada, Bahreyn cezaevlerinde siyasi tutuklulara ağır işkencelerin yapıldığını bildirerek Bahreynli kurbanların aileleri ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

Bahreyn ulusal-demokratik girişim hareketi ise bu ülkede yönetim tarafından uygulanan sistematik işkence olayının boyutlarının incelenmesi amacıyla yakında uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.