Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İşgal Güçlerinden Gazze'ye Füze Saldırısı

İşgal güçleri bu sabah, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki Askalan kentine üç füze atıldığını, saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını duyurdu. 

19 Haziran 2013
İşgal Güçlerinden Gazze'ye Füze Saldırısı

İsrail Radyosu, konuyla ilgili yayınladığı haberde, silahlı kişilerin bu sabah Gazze Şeridi'nden Ashkelon (işgal altındaki Askalan kentine) ve çevresine üç adet Grad füzesi attığını ve saldırıda ölen veya yaralanan olmadığını ve maddi hasar meydana gelmediğini söyledi.

Füzelerin boş alana düştüğünü açıklayan İsrail Radyosu, bir veya birden fazla füzenin de Filistinliler'e ait topraklara düşmüş olabileceğini iddia etti.

Kasım 2012'de Mısır'ın arabuluculuğuyla Filistinli gruplarla işgal hükümeti arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarını sürdüren işgal güçleri dün gece yarısı Gazze Şeridi'nin güneyinde sınır bölgesinde Filistinliler'in evlerine ve tarlalarına, denizde de Filistinli balıkçılara taciz ateşi açmıştı.

İşgal Güçleri Gazze Şeridi'ne Denizden ve Karadan Saldırdı

İşgal güçleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batı sahillerine ve doğu kesimlerine denizden ve karadan saldırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Han Yunus'un doğusundaki Kissufim bölgesinde sınırdaki dikenli tellerin iç tarafında mevzilenen işgal askerleri otomatik silahlarla Deyr El-Belah ve El Karara beldesi mahallelerine ve tarım alanlarına taciz ateşi açtı.

18 Haziran gece yarısı gerçekleşen saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Öte yandan, işgal güçleri hücumbotları, Han Yunus kenti sahilleri açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçılara otomatik silahlarla taciz ateşi açtı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.