Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Halkı Sandık Başında

İran?da 11. Dönem cumhurbaşkanlığı ve eşzamanlı yapılan yerel seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı. 

14 Haziran 2013
İran Halkı Sandık Başında

İran’da  11. Dönem cumhurbaşkanlığı için oy kullanma işlemleri yerel saatle 08.00’de başladı.

Resmi olarak yerel saatle 08.00’de başlayan oy kullanma işlemlerinin 18.00’de son bulacağı belirtildi.

İranlılar erken saatlerden itibaren mescitler, ilkokullar ve üniversitelerde kurulan sandıklarda oy vermeye başladı. İran halkı, sandık başında hem yeni cumhurbaşkanları, hem de yerel seçimler için oy kullanıyor.

İran İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, 50 milyon 460 bin İranlının oy kullanacağı seçimler için, ülke genelinde 60 bin noktada 130 bin sandık kurulduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı oy kullanma işlemlerinin saat 18.00’e kadar süreceğini kaydetti.

Ayetullah Hamaney Oy Kullandı

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei,  oy verme işleminin başladığı ilk dakikalarda oyunu kullandı.

Bugün İran'da yapılan 11.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin başladığı ilk dakikalarda, Ayetullah Hamanei, İmam Humeyni (ra) Hüseyniyesi'nde, 110 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Ayetullah Hamanei oyunu verdikten sonra yerli ve yabancı muhabirlere hitaben yaptığı açıklamada Şaban  ayındaki bayramları tebrik etti ve İran halkına hitaben ülkenin geleceğinin ve halkın saadetinin seçimlere katılmak ve meydanda olmaya  bağlı olduğunu vurguladı.

Düşmanların halkı seçimlere katılmaktan alıkoymak için olumsuz ve çok yönlü propagandalarına değinen Ayetullah Hamanei, Batılıların medya aracılığıyla olumsuz propagandalarla bile yetinmediğini ve açıkca halkın katılımını engellemek için faaliyetler başlattığını vurguladı.

Amerikelı yetkili makamların, İran seçimlerini Kabul etmediklerine dair açıklama yapmalarına da işaret eden Ayetullah Hamanei şöyle konuştu: "Düşmanların görüşü hiç bir zaman İran halkınca önemsenmemiştir. Neye ihtiyacı olduğunu ve ülkenin  maslahatını milletin kendisi teşhis etmiş, buna göre seçimini yapmış ve bundan sonra da böyle davranacaktır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.