Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kuzey Fırtınası İstikrarla Devam Ediyor

Suriye ordusunun ülkenin Kuzey kesimlerinde başlattığı Kuzey Fırtınası operasyonunun genişleyerek sürdüğü bildiriliyor.  

14 Haziran 2013
Kuzey Fırtınası İstikrarla Devam Ediyor

Suriye ve bölge basınında yer alan haberlere göre Kusayr’daki temizlik operasyonunun ardından Hama ve Halep kırsalında geniş çaplı operasyonlarla başlayan Suriye ordusu, bugün Hama kırsalındaki Salba petrol tesislerinin kontrolünü ele geçirdi.

Suriye televizyonu, Salba petrol tesislerini elinde bulunduran Faruk Tugayları ve Nusra Cephesi militanlarının kayıplar vererek tesislerden çekildiğini bildirdi.

El Alem televizyonunun haberine göre ise Suriye ordusu Kuzey Fırtınası operasyonu kapsamında bugün Halep’in el-Leyermun bölgesine girdi.

Suriye ordusunun Minğ askeri havaalanı yakınlarındaki el-Masara bölgesine düzenlediği operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüğünü belirten el-Alem televizyonu, silahlı grupların Halep kırsalında yer alan Nebbel kenti yakınlarındaki bir araç konvoyunun Suriye ordusu tarafından vurulduğunu bildirdi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu ise Suriye ordusunun Halep havaalanı civarındaki operasyonlarını tamamladığını bildirdi.

Öte yandan Filistin SAMA haber ajansı, İsrail radyosuna dayandırdığı haberinde İsrail güvenlik kaynaklarının Suriye’deki silahlı grupların çökmekte olduğunu belirttiklerini bildirdi.

Haberde İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya’alon’un Suriye konusunda istişarelerde bulunmak üzere Washington’a davet edildiği belirtildi.

Körfez, Kuseyr Yenilgisinin Faturasını Lübnanlılara Kesti

Kuveyt, Körfez İşbirliği Örgütü’nün aldığı son karar doğrultusunda 2 bin Lübnanlı Şii’yi sınır dışı etme kararı aldı.

Kuveyt’in 2 bin Lübnanlı Şii’yi sınır dışı etmenin yanı sıra Lübnanlı Şiilere ait ticari kuruluşları da kapatacağı bildirildi.

Kuveyt’in Lübnanlılara yönelik kararının Suudi Arabistan liderliğindeki 6 üyeli Körfez İşbirliği Örgütünün, Suriye ordusunun stratejik öneme sahip Kusayr kentini silahlı gruplardan temizlemesi sonrasında Cidde’de yaptığı toplantının ardından alındığına dikkat çekildi.

İsrail basınında da geniş yankı uyandıran haberde Körfez İşbirliği Örgütü’nün Cidde toplantısında Suriye ve müttefiklerini cezalandırma kararı alındığı hatırlatıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.