Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki: "Irak'ı Çökertemeyecekler"

Irak başbakanı Nuri Maliki birkaç yabancı ülkeyi Irak'taki kargaşa ve güvensizlik olaylarında parmağı olmakla suçladı. 

09 Haziran 2013
Maliki:

Maliki dün akşam Irak'taki hükümet karşıtı protesto gösterileri konusunda El Irakiyye televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bölge gelişmelerinin söz konusu gösterilerde etkisi olduğunu söyleyebiliriz, ve bazı yabancı ülkelerin muhalifleri tahrik ve kışkırtmakla Irak'ın bölge gelişmelerine teslim olmasını istedikleri ve bu yönde bir koalisyon oluşturmaya çalıştıkları düşüncesindeyiz." dedi.

Daha önce özellikle Katar, Arabistan ve Türkiye'yi Irak krizinin artmasında rolü olmakla suçlayan Irak başbakanı Nuri Maliki, müdahaleci ülkelerin Irak konusunda başta Türkiye'de son günlerde düzenlenen oturum olmak üzere çeşitli oturumlar düzenleyerek, Irak'a karşı baskıları artırmaya çalıştıklarını, onların Irak hükümetini bu gibi baskılarla çökertebileceklerini zannettiklerini, fakat Irak hükümetinin, bazı silahlı terörist grupların düzenlediği birkaç patlamayla, çökecek bir devlet olmadığını söyledi.

Maliki ayrıca, Irak'ın demokratik ve federal bir devlet olduğunu ve Irak halkının da bunu kabul ettiğini belirterek, Irak halkının kaderinin belirlenmesinden dem vuranların Irak anayasasını görmezden gelme peşinde olduklarını açıkladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.