Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ryabkov: S-300'ler Dış Müdahaleye Yönelik

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Sergei Ryabkov, Suriye?ye S-300 füzelerinin verilmesini bu ülkeye dış müdahaleyi önlemeye yönelik olduğunu belirtti. 

29 Mayıs 2013
Ryabkov: S-300'ler Dış Müdahaleye Yönelik

AB’nin Suriyeli muhaliflere uygulanan silah ambargosunu kaldırma kararını esefle karşıladığını belirten Riabekov, kararın Cenevre 2 konferansını da olumsuz etkileyeceğini, AB’nin kararı Suriye krizinin çözümüne yönelik siyasi çabalara aykırı olduğunu vurguladı.

Cenevre 2 konferansının düzenlenmesi için uluslararası mutabakat çerçevesinde hareket etmek gerektiğini belirten Riabekov , AB’nin kararı uluslararası silah ticareti anlaşmalarına da aykırı olduğunu ifade etti.

Moskova ile Washington şu ana kadar Cenevre 2 konferansı ile ilgili görüşlerini yakınlaştıramadığını belirten Ryabkov, Rusya Suriye halkına dıştan bir çözüm yolu dayatan her türlü oturuma karşı olduğunu vurguladı.

Tahran konferansına katılma zaruretine değinen Ryabkov, Cenevre 2 konferansının Temmuz ayında düzenleneceği konusunda güvence veremeyeceğini ifade etti.

Ryabkov ayrıca, Suriye’ye S-300 füzelerinin verilmesini bu ülkeye dış müdahaleyi önlemeye yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.