Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail'i Suriye Korkusu Sardı

Suriye?nin muazzam silah gücüyle her an İsrail?in üzerine dönebileceğini söyleyen İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel, bu saldırıya Gazze ve Lübnan?ın da eşlik edeceğini belirtti. 

23 Mayıs 2013
İsrail'i Suriye Korkusu Sardı

İsrail silahlı kuvvetlerinin her an çıkabilecek bir savaşa tam hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Eshel, 1973 Yom Kippur savaşından buyana sürpriz değişimler olduğunu belirtti.

Suriye’nin büyük bir askeri cephaneye sahip olduğunu söyleyen Eshel, “Bu günlerde birçok senaryo sürpriz bir savaşı başlatabilir” dedi.

Suriye’nin milyarlarca dolarlık silah aldığını, bunların içinde Rusya’dan alınan S-300’ler ve diğer hava savunma sistemlerinin bulunduğunu söyleyen Eshel bu askeri gücün Suriye’ye bir özgüven kazandırdığını, İsrail’e karşı daha agresif bir tutum takınmaya cesaretlendirdiğini belirtti.

İsrail’in savaşa hazırlanmak için iki haftaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Eshel, Gazze’den gelebilecek füzelere karşı da hazırlıklı olmasını gerektiğini belirterek “eğer hazırlıklı olmazsak, bu Yom Kippur savaşından gerekli dersi çıkarmadığımız anlamına gelir” dedi.

İsrail Kendini Bir Çok Cephede Savaşa Hazırlıyor

Siyonist rejim genelkurmay başkanı general Gantz, İsrail'in bölgenin istikrarsızlığını göz önüne aldıklarını söyledi.  

Öte yandan Siyonist rejim Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, “İsrail ordusu birçok cephede savaşma senaryosuyla karşı karşıya” dedi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.