Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Sahabeye Saygısızlığa Protesto

Tekfirci Selefiler tarafından geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimizin sahabelerine karşı yapılan saygısızlık, Zeynebiye'de protesto edilecek. 

09 Mayıs 2013
Zeynebiye'de Sahabeye Saygısızlığa Protesto

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de türbesi yıkılarak mezarından mübarek bedeni çıkarılan Hucr bin Adiyy ve Ürdün'de türbesi ateşe verilen Cafer bin Ebutalib için Zeynebiye Camii'nde Cuma Namazı sonrası protesto gösterisi düzenlenerek basın bildirisi okunacak.

Son dönemlerde özellikle İslamî değerlere saldıran tekfirciler, Peygamber Efendimizin sahabelerine de saygısızlık ederek mezarlarına saldırıyor.

Hucr bin Adiyy'nin türbesini yıkarak mezarını kazan ve mübarek bedenini çıkaran tekfirci Selefiler, Peygamber Efendimizin saygın sahabesinin İslamî kurallara göre defnedilmediğini öne sürerek, bilinmeyen bir yere İslamî! kurallara göre defnettiklerini iddia etmişlerdi.

Hemen ardından Peygamberimizin amcaoğlu olan ve şehit olduğunu duyduğunda, "O şimdi cennette meleklerle beraber uçmaktadır ve kesilen kollarının yerine Allah O'na kanatlar vermiştir" buyurduğu için lakabı "Tayyar" olarak bilinen Cafer bin Ebutalib'in türbesine saldıran tekfirciler, daha sonra türbeyi ateşe vermişti.

Sahabelere yapılan bu saygısızlığı kınamak için Dünya Caferi Alimler Birliği tarafından alınan karara göre, her bölgedeki camilerde Cuma Namazı sonrası protesto gösterisi düzenlenecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.