Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM: "Muhalifler Kimyasal Silah Kullandı"

BM İnsan Hakları Komisyonu, Suriye yönetiminin değil, muhaliflerin kimyasal silah kullandığını açıkladı. 

07 Mayıs 2013
BM:

Haber kaynaklarından alınan bilgiye göre Birleşmiş Miletlerce kurulan bağımsız araştırma komisyonu Suriye yönetiminin kimyasal silah kullandığına ilişkin henüz herhangi bir kanıt bulamadıklarını; ancak muhaliflerin Han el-Asel’de “sarin gazı” kullandıklarını tespit ettiklerini açıkladı.

Komisyonun üyelerinden Carla Del Ponte komisyonun Suriye’ye komşu ülkelerdeki kurbanlarla, doktorlarla ve sahra hastanelerindeki sağlık görevlileriyle yaptıkları görüşmelerde muhaliflerin kimyasal silah kullandığına dair çok güçlü kanıtlar elde ettiklerini söyledi.

Önceki hafta sarin gazı kullanıldığına dair güçlü kanaatler bulunduğunu belirten Ponte, ancak elde edilen delillerle bunun artık reddedilmesinin mümkün olmadığını belirtti ve bu silahları Suriye yönetiminin değil, isyancıların kullandığını açıkladı.

İsrail ve İngiltere geçtiğimiz haftalarsa Suriye yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.