Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Atam: Desteğinizle Büyüdük (Video)

Avrasya Gösteri Merkezi'nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Zehra Ana Derneği?nin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü'nde konuşan Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

06 Mayıs 2013
Atam: Desteğinizle Büyüdük (Video)

Salonumuzu dolduran siz değerli Zehra dostları ve Cem TV ekranlarından bizleri takip eden değerli canlar hepinizi yüce Allah’ın selamıyla selamlıyorum.

Hz. Fatıma tuz-Zehra (as)’ın kutlu doğumu ve bu münasebetle Dünya Müslüman Kadınlar Günü olarak kutladığımız, Zehra Ana derneği Olarak bu sene beşincisini tertiplemiş olduğumuz programımıza katılımınızdan dolayı ayrıca Hz. Zehra’nın meclisinde yerinizi boş bırakmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür eder saygılar sunarız.

Zehra Ana (YDD)  yönetim kurulu adına böylesi güzel bir salonun bölgemiz halkına kazandırılmasında önemli rol oynayan toplumumuzun banisi değerli liderimiz Sn. Selahaddin Özgündüz ve değerli Küçükçekmece Belediye Başkanı Sn. Aziz Yeniay beyefendi ve şahıslarında tüm emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Protokolümüzdeki âlimlerimize, kurumlarımıza, hususen İran’dan aramıza katılan sizlerin çok sevdiği ve sizleri çok seven, her davetimize şevkle icabet eden Sn. Dr. Tuba Kirmani hanımefendiye ve protokolümüzdeki tüm misafirlerimize, bizleri ekranları başında izleyen Cem TV’ nin değerli izleyicilerine, salondaki siz değerli Zehra dostlarına, ayrıca Hz. Zehra’ya gönülden bağlanmış tüm dünyadaki Müslüman kadınlara bu kutlu veladetten dolayı tebrik arz ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Bu güzel salonumuzdaki düzenlediğimiz ilk programın bize nasip olmasının gurur, mutluluk ve heyecanını ayrıca yaşamaktayız.  Sizlerin de aynı heyecanı taşıdığınızı bildiğim için bunu sizinle paylaşmadan geçemedim.

Değerli Zehra dostları;

Çok özel bir şahsiyetin doğum gününü derk etmekteyiz. Şüphesiz ki Hz. Fatıma’yı anlatmaya benim kapasitem yetersiz ve aciz kalır. Bu yüzden bu konuyu haddimi aşmadan âlimlerimize ve değerli konuşmacılarımıza bırakmak istiyorum.

Kısıtlı olan süremi sizlere derneğimiz hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışarak kullanmak istiyorum.

Zehra Ana adıyla müzeyyen olan derneğimizin kurulduğu 2006 yılından itibaren yaptığı faaliyetlerle ilgili genel bilgileri fırsat bulduğumuz her platformda sizlerle paylaştık. Bir kez daha duymayanlar için hatırlatmakta fayda görüyorum.

2012 kayıtlarımıza göre başvuru değerlendirilip, yerinde tespit yapılıp, kriterlere uygun bulunan kayıtlı aile sayısı 4000 olup, bu ailelere düzenli gıda, giyecek, kırtasiye malzemeleri, sağlık sorunlarında hastane masrafları gibi ekstra ihtiyaçları karşılanmıştır. Aynı zamanda zor durumdaki ailelere kira,  su faturası, elektrik faturası gibi konularda nakit yardımlar yapılmıştır. Halen ayda yaklaşık 400 aileye 1 aylık ihtiyacını karşılayacak gıda yardımı yapılmaktadır. Yolda kalmış ihtiyaç sahiplerinin yol masrafları karşılanarak memleketlerine gönderilmiştir. Bayramlarda sizin yardımlarınız sayesinde yaklaşık 300 ailenin çocuklarına bayramlık elbise temin edilerek sevindirilmiştir.

Eğitim alanında 2013 yılına kadar 35 üniversite öğrencisine burs verilirken 2013 yılı itibariyle 75 öğrenciye burs vererek, burslu öğrenci sayımızı artırmış durumdayız. Bunun dışında ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve dershane masrafları gibi maddi katkılarda bulunduk.

1,5 senedir açmış olduğumuz Zehra Ana eğitim merkezimizde gençlere ve kadınlarımıza yönelik İngilizce, Arapça, Farsça dil kursları, alfabe ve tecvit dersleri, ahlak, tefsir ve Mehdeviyet dersleri değerli hocalarımız tarafından verilmektedir. Bu 1,5 sene zarfında 3 dönem Kuran dersi sınıflarından öğrenciler yetiştirilip mezun edildi. Dil kurslarımız da ilk mezunlarını geçen ay verdiler.

Ayrıca burs yardımı yaptığımız öğrencilerimizi aksatmamak için ayda bir kere gıda kermesi düzenliyoruz. Yılda bir kere de büyük kermes ile bu tür organizasyonlarımızın maddi giderlerini karşılıyoruz. 7 Haziran tarihinde gerçekleştireceğimiz geleneksel yıllık kermesimize katkı ve katılımlarınızı bu yıl da bekliyoruz.

Geleneksel olarak her yaz düzenlediğimiz, kaynaşma pikniği organizasyonumuzda kadınlarımızın ve genç kızlarımızın bir araya gelmesi amaçlanmıştır. Buna ek olarak iki yıldır başlatmış olduğumuz kahvaltı organizasyonumuzla derneğimize gelir elde etmekle beraber, hem nezih bir ortamda kahvaltı keyfi sunuyoruz; hem de alanlarında uzmanlaşmış hocalar tarafından verilen panellerle kadınlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sizleri yine mayıs ayında düzenleyeceğimiz kahvaltı ve piknik organizasyonlarımıza katılımınızı bekliyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan gençleri ihmal edemezdik. Dolayısıyla daha kurulduğumuz ilk yıldan itibaren gençlik komisyonumuzu oluşturduk. Vaktimiz kısıtlı olduğundan bütün faaliyetlerimize değinemeyeceğim. Ancak önemli gördüğüm bir bilgiyi, daha doğrusu bir müjdeyi vermeden geçemeyeceğim. İFA Spor Gençliği ile ortak bir proje başlattık. Gençlerin eğlenip enerjilerini deşarj edebilecekleri,  denetleyebileceğimiz ve güvenebileceğimiz bir ortam hazırladık.

Zehra Ana olarak İfa Spor’la eş zamanda hizmetinize sunacağımız,  genç kızlara ve bayanlara özel kafemizde,  gençler ve bayanlar kültürel ve sanatsal etkinlikler, kutlamalar yapabilecekler. Kaynaşma geceleri ve özel programları icra edebilecekler. Anneleri de düşünerek çocuk oyun alanları, bebek bakım odasını ve eşleri ile vakit geçirebilecekleri aile salonunu da ihmal etmedik.

Faaliyetlerden sonra şunu belirtmek isterim; Zehra Ana şeffaf, hesap verebilir bir kurumdur. Kendi iç denetimini her an yapmakta, kurumun bütün yapılanmasının T.C yasalarına uygun olmasına özen gösterilmektedir. Özellikle liderimize ve kurumlarımıza düzenli olarak hesap vermekte ve bu sayede daha dikkatli ve hassas çalışmaktayız.

Sizin kurumunuz olan Zehra Ana derneğini maddi anlamda sonuna kadar desteklediniz, şimdiye kadar bizlere güvendiniz. Bizi ayakta tutan, bizlere güven ve çalışma azmi veren en önemli sermayemiz, sizlerin bizlere duyduğu güvendir, bunu kaybetmekten Allah’a sığınıyorum. Bundan sonra da bizi denetlemenizi, sorgulamanızı, sahiplenmenizi bekliyoruz. Bizler de bu güveninize layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah.

Sayısı çok fazla olan muhtaç insanlarımıza daha seri bir şekilde hizmet ulaştırabilmemiz için büyümemiz gerekiyordu. Dolayısıyla olağan kongremizde bize yeni ufuklar açacak kalifiye arkadaşlarımızla kadromuzu genişlettik. Daha fazla hizmet verebilmek için samimi ihlasla verimli çalışabilecek gönüllüleri de aramıza bekliyoruz.

Değerli Zehra Dostları, biz sadece Hz. Zehra’nın gözüyle bakmaya, yüreğiyle hissetmeye ve aklıyla anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünerek, O’nun eli olup tüm mazlumlara ulaşmayı hedefledik. İşte bütün bu yapılan faaliyetler ve yardımlarla eğer toplumda bir gediği kapatabilmişsek; bir yetimi sevindirmiş ve mutlu etmişsek, bir açı doyurup, bir yoksulu giydirip duasını almışsak, inanın bütün bunlara sizlerde ortaksınız. Bazen maddi anlamda çok müsait olmasanız da bizi eli boş geri çevirmediniz. Bazen de biz sizin kapınızı çalmadan siz bize geldiniz, sorgusuz sualsiz bağışta bulundunuz ya! İşte bu davranışınızla bizleri cesaretlendirip doğru yolda olduğumuzu bir kez daha hatırlattınız. Lütfen, sizin kurumunuz olan, sizlerin desteğiyle ayakta duran derneğimizi sahiplenmeye devam edin. Sahiplenin ki fakirlikle, cehaletle, toplumumuzu, gençlerimizi ahlaki yozlaşma, madde bağımlılığı gibi bataklıklara sürüklemeye çalışan güçlerle mücadele edebilelim.

Allah-u  Teâlâ, belki küçük ama ihlaslı yardımlarınızı büyütüp, elinizden tutup, sizleri iki cihanda da aziz edecektir inşallah.

Sözlerimi tamamlamadan önce derneğimiz bünyesinde fedakârca çalışan tüm üyelerimize, maddi anlamda bizi önemli derecede destekleyen esnaflarımıza ve bizim her türlü resmi işlerimizi karşılıksız takip eden Nevruz Ali Ünlü Beyefendiye teşekkürü bir borç biliyorum. Kasım Nas beyefendinin genel koordinatörlüğünde kurulan program tertip komitesine samimi ve içten çalışmalarıyla bizi sahiplenip destekledikleri için teşekkür ediyorum.  

Bizden teknolojik desteğini esirgemeyen Zeynebiye TV ekibine ayrıca teşekkür ediyorum. Bizimle ilgili gelişmeleri yeni yüzüyle önümüzdeki hafta hizmetinizde olacak internet sitemiz Zehraana.org’dan ve yine Zeynebiye.com’dan takip edebilirsiniz. Bu programın tekrarını da Zeynebiye.Tv’den izleyebilirsiniz.

Sözlerimi şu ayeti kerime ile bitirmek istiyorum:

BAKARA 245. Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah’a güzel bir borç verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah’tır. Sadece O’na döndürüleceksiniz.

Hepinizi Allah’a emanet ediyor saygılar sunuyorum.  

Atam'ın Konuşmasını İzlemek İçin Tıklayın

Zehra Ana Tanıtım Filmini İzlemek İçin Yıklayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.