Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ali Özgündüz: Ehlibeyt Sevgisi, İslam'ın Özü (Video)

Avrasya Gösteri Merkezi'nde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Zehra Ana Derneği?nin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü'nde konuşan CHP İstanbul Milletvekilimiz Ali Özgündüz, Müslümanları Ehlibeyt'i anlamaya ve yaşamaya çağırdı. 

30 Nisan 2013
Ali Özgündüz: Ehlibeyt Sevgisi, İslam'ın Özü (Video)

Ayet ve hadilerle konuşmasına başlayan Özgündüz, İslam dünyasının Ehlibeyt'i tanıması ve anlaması gerektiğini söyledi. Özgündüz, "Bugün, Peygamberimizin soyunu sürdüren Hz. Hüseyin ile Hz. Hasan'ın ve dolayısıyla 11 imamın annesi olan Hz. Fatıma’nın doğum günü ve Dünya Müslüman Kadınlar günüdür.

Bu vesile ile Dünya Müslüman Kadınlarının bu gününü kutluyor ve tüm Müslümanların gözü aydın olsun diyorum. Şura suresinde Yaradan Resulüne buyuruyor ki; "De ki ben sizden tebliğime karşılık, Peygamberliğime karşılık herhangi bir ücret istemiyorum, sadece Ehlibeyt'imi, yakınlarımı sevmenizi istiyorum."

Demek ki kriter, İslam’ın kriteri, orijinal İslam’ı yaşamak, Hz. Peygamberimizin Ehlibeyt'ini sevmek ve doğru anlamaktır.

Veda Hutbesi'nde “Ben size iki emanet bırakıyorum, biri Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim, diğeri Ehlibeyt'imdir” sözü de, aynı manadadır.

Yani sizler Ehlibeyt'le birlikte Kuran’ı anlar ve Onların yorumladığı şekilde yorumlarsanız, İslam'ı doğru yaşarsınız.

Aksi takdirde yanlış din, uydurulmuş dine saparsınız.

Nitekim o yanlış din anlayışı, Peygamberimizin daha ölüm döşeğinde başladı ve ne yazık ki bugüne kadar geldi. Hz. Fatıma’ya düşman olanlar var mıydı? Evet vardı, yani kapısını basıp evine girmeye çalışanlar vardı değil mi? Babasının mirasına vasiyetine aykırı olarak fedeği elinden alanlar vardı. Yani Hz. Fatıma’yı ve O'nun soyunu sevmeyenler ve O'na buğz edenler vardı. İşte bu nedenle Ehlibeyt hep cefa çekmiştir.

İslam tarihinin, insanlık tarihinin en büyük vahşeti, yine cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin’e Kerbela da yaşatılmıştır.

İslam’ı doğru anlamak ve doğru yaşamak gerekiyor, bunun için de İslam’ın yüce Peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve Ehlibeyt'ini doğru anlayıp sevmek gerekir. Siz Ehlibeyt'i sevenlere, 12 imamın yolundan gidenlere buğz ederseniz, onları aşağılarsanız, onlara kötülük yaparsanız, sizin İslam anlayışınız sadece şekilden ibaret olur. Anlamını bilmeden oruç tutmak ve namaz kılmaktan ibaret olur.


Değerli dostlar, değerli canlar, kriter, Peygamberimizin ve O'nun Ehlibeyt'inin anladığı şekilde İslam’ı anlamak ve yaşamaktır. Allah hepimizi İslam’ı doğru anlayan, doğru yaşayanlardan etsin." dedi.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayın

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.