Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mursi-Putin Zirvesi

Soçi?de Rusya-Mısır arasında üst düzey görüşmeler gerçekleştirildi. Taraflar Suriye konusuna özel ilgi gösterdi. 

20 Nisan 2013
Mursi-Putin Zirvesi

Putin gazetecilere, "Son derece ciddi bazı uluslararası sorunları ayrıntılı bir şekilde gözden geçirdik. Mısır etkili bir Arap ülkesi. Tüm Ortadoğu’da Mısır’ın görüşlerine önem veriliyor. Rusya ve Mısır Suriye’de bir an önce ateşin kesilmesini ve Suriye’de iç görüşmelerin başlatılmasını destekliyor. İki ülke de Suriye krizinin dış müdahale olmadan siyasi ve hukuki çerçevede çözülmesi gerektiğine inanıyor.” dedi.

Rusya Federasyonu Başkanı, iki ülkenin “Arap-İsrail sorununun çözümüne ilişkin yaklaşımlarının da bir çok açıdan birbirine benzediğini” belirtti.
Mısır Cumhurbaşkanı ise, “Rusya’nın Suriye sorununun çözümü konusunda tutumunu son derece olumlu değerlendirdiğini, aslında böyle bir yaklaşımın Mısır’ın yaklaşımına çok yakın olduğunu” ifade etti.

İbrahimi Görevini Sürdürecek

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, görev süresinin 3 ay daha uzatılmasını kabul etti.

BM ve Arap Ülkeleri Birliği Suriye Özel Sözcüsü Lahdar Brahimi görevinde kalarak Suriye sorununun çözümü için çabalarına devam edeceğini bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi’nde gerçekleştirdiği görüşmelerden sonra yapılan basın toplantısında Brahimi, "İstfa etmiyorum." dedi.

Daha önce, Cezayirli eski diplomat Brahimi’nin, Suriye muhalefeti ve hükümeti arasında bir siyasi diyalog sağlanamadığından dolayı misyonundan vazgeçeceği konusunda haberler çıkmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.