Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bayanlar Ayetullah Kazvini'yi Misafir Etti (Foto)

Ehlibeyt dünyasının önemli üstadlarından ve Velayet Tv Genel Kurucularından Ayetullah Muhammed Hüseyin Kazvini ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz dün (31 Mart) akşam namazı sonrasında Zeynebiyeli bayanlarla Hz. Fatıma (sa) konulu toplantı gerçekleştirdiler. 

01 Nisan 2013
Bayanlar Ayetullah Kazvini'yi Misafir Etti (Foto)

Akşam namazı sonrası gerçekleştirilen toplantıda Özgündüz ve Üstad Kazvini bayanların yüksek salavatları ile karşılandılar.

Bayanların Kazvini'yi büyük izzet, ikram, saygı ve hürmet göstererek karşıladığı toplantı Özgündüz'ün konuşmasıyla başladı, Özgündüz bayanlara şöyle seslendi:

"Bugün burada bu toplantıya katılan bayanlar olarak çok şanslısınız. Üniversitelerde, havzalarda dünyaya ders veren, hocamız, seyidimiz Dr. Kazvini bizimle birlikteler.

Hepimiz büyük bir çalışma ile, Eyyamullahta yaklaşmakta olan Hz. Fatıma'nın doğum günü için hazırlanmaktayız.

Bugün bu toplantıda Hz. Fatıma ile ilgili 1400 yıldır süregelen muhalif meselelerin kavgasını etmek peşinde değilim.

Bizim istediğimiz şu ki; bizden yana Hz. Fatıma'nın gönlü kırılmasın, Fatıma (as) ruz-i mahşerde Allah'a zalimlere gereğini yap diye dua ettiğinde bizi onlardan saymasın.

Fatıma inşallah bize, "siz benim gönlüme su serptiniz" desin.

Zehra mektebinin bayanları olarak, babanıza, kardeşinize, anne iseniz evladınıza, eşinize ne kadar hayırlı oldunuz, yalan, gıybet, mahrem, namahrem gibi konularda ne kadar ders almanız lazım bu mektebi yaşatmak adına.

Bunları araştırıp öğrenmeyi Allah Zehra yolundan giden camiamızın bütün bayanlarına nasip etsin." dedi.

Özgündüz'ün konuşmasının ardından Dr. Ayetullah Hüseyin Kazvini yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Hz. Fatıma ile Resul-u Ekrem sadece baba-kız değildiler. Peygamber (saa) şöyle buyurdu: "Fatıma benim bedenimden bir parçadır. Fatıma'yı inciten beni incitmiştir."

Bu hadislerin, rivayetlerin, Ben-i Ümeyye'nin yok etme çabalarına ve engel olmaya çalışmalarına rağmen, günümüze kadar ulaşması Ehlibeyt'in bir mucizesinin göstergesidir.

Peygamber yine buyurmuştur ki; "Zehra'nın razı olduğundan Allah razı olur, Zehra'nın razı olmadığından Allah razı olmaz."

Allah Zehra'nın lütfunu, duasını, şefaatini sizinde bizimde üzerimizden eksik etmesin." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program salavatlar ve bayanların Kazvini'ye yoğun ilgi, saygısı ve hürmetiyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.