Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

NATO Saldırıları Devam Ediyor

Afganistanın Gazne vilayetinde işgalci NATOnun düzenlediği hava saldırısında 2 sivil şehit oldu. 

31 Mart 2013
NATO Saldırıları Devam Ediyor

Gazne valiliği sözcüsü Fazıl Sabavun, NATO uçaklarının sabah saatlerinde Gaznenin İspendeh köyünde Talibana yönelik düzenlediği hava saldırısında 2 sivilin öldüğünü, 7sinin de ağır yaralandığını söyledi.

İspendeh Sağlık Ocağı hekimi Ahmed Veli ise saldırı sonucu 25 yaralının sağlık ocağına getirildiğini belirtti.

Yerel yetkililer, saldırıda onlarca Taliban üyesinin da öldüğünü iddia ediyor. Saldırıyla ilgili Taliban’dan henüz açıklama yapılmadı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, bir ay önce yayınladığı genelgeyle Afgan ordusunun ülkenin herhangi bir yerinde düzenlediği operasyon sırasında NATO’dan hava desteği istemesini yasaklamıştı.

Rahiplerden İnsansız Saldırıya Eleştiri

Bu arada bir grup Hıristiyan din adamı, ABD Başkanı Barack Obama’dan insansız hava aracı saldırılarını durdurmasını istedi.

Yayınlanan bir video görüntüsünde Hıristiyan din adamları, insansız hava araçlarının kullanımını dini değerler açısından ‘‘Uzaktan kontrollü suikast’’ olarak nitelendiriyor.

Uçakların görüntüsünün dahi insanı korkutmaya yettiğine işaret eden Maryland eyaletinden Rahip Paul Zahl, ‘‘İnsana teslim olma şansı tanımadan öldürme fikrine kurgulanmış.

Bu Hz. İsa’nın öğretilerine tamamen aykırı’’ dedi.

Obama’ya eleştiri yönetenlerden bir diğer din adamı da Virginia eyaletinden Joe Nangle oldu. Nangle, ‘‘Obama hükümeti yaşama kültürü yerine insanlara ölüm getiriyor’’ diye tepki gösterdi.

Pakistan’da Okula Saldırı

Pakistan’ın Karaci kentinde bir okula düzenlenen el bombalı saldırıda okul müdürü öldü, 6 öğrenci yaralandı.

Yetkililer, kentin Beldia bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda, Okul Müdürü Abdur Reşid’in hayatını kaybettiğini, 6 öğrencinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırgan olay yerinden kaçarken, okul çevresinin kordon altına alındığı ve yaralıların hastaneye sevk edildiği bildirildi.

ABD’den NATO’ya Yeni Komutan

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı görevine, ABD Hava Kuvvetleri’nden General Philip Breedlove atandı.

ABD Savunma Bakanı Hagel, halen işgalci ABD ordusu ve NATO bünyesinde çeşitli görevleri bulunan General Breedlove’nin NATO’nun Avrupa komutanlığı için ‘uygun niteliklere’ sahip olduğunu söyledi.

Breedlove’ın bu göreve getirilmesi için ABD Senatosu’nun onayı gerekiyor. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı’nı 2009’dan bu yana ABD’li Oramiral James Stavridis yapıyordu.

CIA eski Başkanı David Petraeus’u istifaya götüren skandala adı karışan ABD’nin Afganistan’daki komutanı General John Allen, aday gösterildiği NATO komutanlığından eşinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek affını istemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.