Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Berlin'de Nevruz Coşkusu (Foto)

Almanya'nın başkenti Berlin'de buluşan Avrupa'daki Ehlibeyt dostları, aileleriyle birlikte "sevgi, barış ve kardeşlik" temelinde bir bayram geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. 

23 Mart 2013
Berlin'de Nevruz Coşkusu (Foto)

Berlin İmam Cafer-i Sadık Camii tarafından organize edilen Nevruz Bayramı törenine İmam Cafer-i Sadık Camii İmamı Ş. Kerim Uçar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin Başkanı Veli Karakaya, MÜSİAD ikinci başkanı H. Hasan Babur, işadamlarımız, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yediden yetmişe yüzlerce kişi iştirak etti.

Tertip komitesi adına bir konuşma yapan Hasan Babur, "Çok uzun zamandır özlemini çekdiğimiz fakat gerçekleştirme fırsatını bulamadığımız Nevruz Bayramını, bu gün burada kutlama firsatını bulduk. Avrupa'daki Azeri- Caferiler olarak bundan sonra yaşadığımız bu toplum içerisinde kendi kültürümüzü örf ve adetimizi gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki nesillere aktarma adına bu tür organizasyonları geleneksel hale getirme kararı aldık. Azerbeycan'da Nevruz Bayramı denildiği zaman toplumun bütünlüğünü ve bereberliğini simgeleyen bayramı yıllarca maalesef göz ardı etmişiz" dedi.

Babur, "Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerinde ve Anadolu'da toplumun birlik ve beraberliğin simgeleyen Nevruz Bayramı, Mart 21 olduğu zaman yaşlıların ziyaret edildiği, hastaların ziyaret edildiği, kimsesizlerin sahip çıkıldığı bir bayram olarak algılanıyordu. Biz bu bayramları göz ardı edersek kimliksiz örf ve adetsiz bir toplum olarak ortaya çıkacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye, Azerbaycan ve Türk Dünyası'nın sevilen Halk Ozanı Maksut Feryadi konseri ile devam eden programda tiyatro, şiirler ve sembolik olarak demir dövüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.