Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran ? Pakistan Boru Hattı

Amerika ve Suudi Arabistan'ı tedirgin eden İran ? Pakistan Barış Boru Hattı projesi Batı ve birçok bölge ülkesinin engelleyici çalışmalarına rağmen hayata geçiriliyor. 

16 Mart 2013
İran ? Pakistan Boru Hattı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran-Pakistan Gaz Boru Hattı Projesinin yapımına başlamasının iki ülke ilişkilerinde doruk nokta olduğunu bildirdi. Boru hattının 2014 sonlarında hizmete girmesi bekleniyor.

Salihi İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, Batı ve birçok bölge ülkelerinin engelleyici çalışmalarına rağmen İran-Pakistan Gaz Boru Hattı Projesinin hayata geçirilmesinin büyük bir başarı olduğunu ve iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası sayıldığını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi bu boru hattının önemine temasla bu boru hattının Pakistan toprakları içindeki güvenliğinin Pakistan devletine ait olduğunu söyledi.

Salihi Pakistan'da meydana gelen son terör olaylarına temasla, Amerikalıların Pakistan'da mezhepler arası çatışma projesini şiddetle hayata geçirmeye çalıştıklarını, Şii Sünni Müslümanlar arasında çatışma çıkararak İslam ümmeti ve İslam ülkeleri arasındaki birlik ve dayanışmayı yok etmek istediklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde güney doğu ortak sınır bölgesinde İran-Pakistan Barış boru hattı inşaatına başlama töreninde konuşan Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari İran ve Pakistan'ın var olan işbirliği alanlarını daha da geliştirmeye kararlı olduklarına değinen Pakistan cumhurbaşkanı hiçbir etkenin ikili ilişkilerin gelişmesine engelleyemeyeceğini ifade etmişti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari: İran halkı, İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni (ra) ve İslam inkılabı rehberinin tavsiyeleri sayesinde olumlu ilerlemeler kaydetmiştir ve günümüzde tüm dünya İranlılara saygı duyuyor ve Pakistan milleti de İranlılara karşı sevgi besliyor' şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.