Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fabius: "Suriye Muhalefeti Silahlandırılacak"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Paris ve Londra'nın Suriye muhalefetini silahlandıracağını söyledi. 

14 Mart 2013
Fabius:

el-Arabiya TV'de yer alan habere göre Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Avrupa Birliği'nden Suriye muhalefetine uygulanan ambargonun kaldırılması için toplantı zamanının belirlenmesini isteyeceğini, toplantının gerçekleşmemesi halinde Paris ve Londra'nın Suriye muhalefetini silahlandıracağını söyledi.
 
Suriye halkının kendisini savunma hakkının olduğunu belirten Fabius, Ulusal Koalisyon ve Özgür Suriye Ordusu'nun mümkün olan tüm yollarla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
 
Fabius, "AB'de müttefiklerimizi ikna etmemiz gerekiyor. Koalisyon için silah ambargosunu kaldırmamız dışında başka bir seçenek yok" dedi.
 
İngiltere'nin yeni Başbakanı David Cameron ise dün yaptığı açıklamasında, ambargonun kaldırılmaması halinde İngiltere olarak AB'nin silah ambargosunu dikkate almayacaklarını, Beşar Esad yönetiminin devrilmesi için Suriye muhalefetini silahlandıracaklarını söylemişti.
 
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de Suriye muhalefetinin silahlandırılması hususunda tüm seçeneklerin açık olduğunu söylemişti.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.