Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İskenderov: "Ezanları Karabağ'da İşiteceğiz"

Elşad İskenderov: "En kısa zamanda ezanımızı Şuşa'da, Hocalı'da ve işgal altındaki topraklarımızda yapılacak camilerimizde işiteceğiz" dedi. 

23 Şubat 2013
İskenderov:

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında Ağdam'ın Çemenli Köyü'nde "Karabağ'a doğru - Hakkın və hakkımızın sesi” kampanyası çerçevesinde ezan sesi konulu program düzenlendi.

Programa Dini Kurumlarla İlişkiler Devlət Komitesi Başkanı Elşad İskenderov, Hocavənd Kaymakamı  Ayvaz Hüseynov, Şuşa Kaymakamı, Dağlık Karabağ Azerbaycanlıları Birliği Başkanı Bayram Seferov, Ağdam Kaymakamı Nizami Sadıkov, çeşitli İslam ülkelerinin Azerbaycan diplomatik temsilcileri, cephe hattı ilçelerinin yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Katılımcılara seslenene Elşad İskenderov, Azerbaycan'ın Hocalı soykırımı yıldönümü arefesinde olduğunu belirterek bütün dünya Azerbaycanlılarının Ermenilerin mezalimini ve işgalini, Azerbaycan'ın hak sesini dünyaya ulaştırmaya çağırararak "Dünyanın hak ve adalet taraftarları bu yolda Azerbaycan'a destek oluyor. Biz uluslararası teşkilatların temsilcilerini de Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması tarafında olduğunu görüyoruz. Ancak öyleleri var ki sadece bununla yetinip gözlemci olarak misyonlarını yerine getirdiklerini düşünüyorular. Bize bunlar lazım değil. Biz topraklarımızı istiyoruz. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı da tüm faaliyetlerini buna yöneltmiştir. 1992'de Ağdam Camii'nden ezan sesi geliyordu ve bu sesle bizim yiğit evlatlarımız Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinden ülke savunması için Ağdam'a geldiler. Bu ezan bizim acılarımıza ve başarılarımıza şahittir. Amacımız tüm cephe bölgesinde ezan sesinin işitilmesini sağlamaktır. Biz bununla Azerbaycan halkının milli ve manevi değerlerini koruduğunu gösteriyoruz. Ezan sesi topraklarımızın kurtuluşu demektir. En kısa zamanda ezanımızı Şuşa'da, Hocalı'da ve işgal altındaki topraklarımızda yapılacak camilerimizde işiteceğiz

İskenderov dini kurumlara da seslenerek onları bu meselelere destek vermeye çağırdı. İslam ülkeleri temsilcilerine de seslenen İskenderov, Hocalı Soykırımı yıldönümünde İslam ülkeleri başkentlerinin camilerinde Karabağ ezanı okunarak, Ermenilerin Hocalı'da katlettiği Müslümanların hatırlanmasını istedi.

Dağlık Karabağ Azerbaycanlıları Birliği Başkanı Bayram Seferov ise konuşmasında Ermenilere seslenerek onların en kısa sürede Azerbaycan topraklarından kovulacağını vurgulayarak "Cumhurbaşkanımızın da defalarca söylediği gibi bizim topraklarımızın özgürlüğüne kavuşturulması konusunda hiçbir taviz verilmeyecek!" dedi.

Din adamlarının konuşmalarıyla devam eden program Cemşid Camii'nde kılınan cuma namazıyla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.