Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı, Türk Dünyası'nın Sorunu

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva, Hocalı soykırımının Azerbeycan'ın değil tüm Türklerin ortak sorunu olduğunu söyledi. 

21 Şubat 2013
Hocalı, Türk Dünyası'nın Sorunu

Paşayeva, Türklerin, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadele etmek ve Hocalı katliamını duyurmak amacıyla ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek, ''Sosyal medyayı etkin şekilde kullanmalıyız. Sosyal medyada oluşturacağımız kamuoyu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu herkese gösterir'' dedi.

Paşayeva, Uşak Üniversitesi'nde Hocalı katliamının 21. yılı nedeniyle düzenlenen konferansta, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ve Hocalı'da yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ermenistan'ın 21 yıl önce Hocalı'da Azerbaycan Türklerine yaptığı soykırımın halen pek çok ülke tarafından kabul edilmediğini belirten Paşayeva, buna karşın Ermeni diasporasının 1915 olaylarıyla ilgili yoğun propaganda yaptığını söyledi.

Ermenilerin 1915 olaylarının 100. yılında dünyada yankı uyandıracak lobi çalışmaları hazırladığını dile getiren Paşayeva, sözde soykırım iddialarıyla mücadelede Türklerin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Paşayeva, 1915 olaylarının dünyaya anlatılması konusunda Türklerin geç kaldığını, Ermenilerin bunu fırsat bilerek yalanlarla dolu bir tarih yazma çabası içine girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

''2015 yılı bizim için çok önemli. Ermeniler her platformda hazırlık yapıyor. Biz onların yalanlarla ülkeleri kandırmasının önüne geçmek için ortak hareket etmeliyiz. Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadele etmek ve Hocalı soykırımını tüm dünyaya duyurmak için sosyal medyayı etkin şekilde kullanmalıyız. Bu konuda hepimiz bir şeyler yapabiliriz. Dünyanın her yerinde yaşayan Türkler var. Sosyal medyada oluşturacağımız kamuoyu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu herkese gösterir. Her platformda mücadele etmeliyiz.''

Hocalı'da yaşanan soykırımın Azerbeycan'ın değil tüm Türklerin ortak sorunu olduğunun altını çizen Milletvekili Paşayeva, başkalarının yalanlarla tarih yazmasına izin verilmemesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''1915'te ne yapıldıysa, şimdi de o yapılmak isteniyor. Azerbeycan ile Türkiye'nin arasına Ermenistan'ı yerleştirenler şimdi de bizim güçlenmemizi istemiyor. Ancak bizler aynı milletin iki devletiyiz. Bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Azerbaycan Türkleri şunu iyi biliyor, yaşanan tüm acılar Türkiye'de aynı şekilde hissediliyor. Hocalı katliamının tanınmasına yardımcı olmamız lazım. Bunu yapanların adalet karşısında cevap vermelerini görmek bizim en büyük amacımızdır. Ermeni yalanlarına cevap vermemiz açısından birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz bizi mutlu ediyor. Hocalı soykırımını dünyanın her yerine duyurmak için el birliğiyle hareket etmeliyiz.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.