Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Oğan Hocalı Paneli'nde Konuştu

Iğdır milletvekilimiz Sinan Oğan MHP Kars İl Başkanlığı'nca Hocalı katliamının 21. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında önemli mesajlar verdi. 

20 Şubat 2013
Oğan Hocalı Paneli'nde Konuştu

Oğan, burada yaptığı konuşmasında, Balkanlar’dan Osmanlı çekilmeye başladığı günden itibaren Balkanlardaki birçok nehrin tamamıyla kan aktığını; ama tarih kitaplarında yer almadığını söyledi.

Kafkaslar’da Türklere zulümler edildiğini belirten Oğan, ‘’Azerbaycan’da Ermenilerin nasıl soykırım yaptığını biliyoruz ama bunu şimdiye kadar hiç gündeme getirmedik. Kars’ta, Iğdır’da insanlarımızı samanlığa doldurup yakan, camilerde insanlarımızı doldurup yakan kimdi? Ermenilerdi. Bu bölgede öyle bir insan yoktur ki, ailesinden, sülalesinden herhangi birsinin Ermeniler tarafından katledilmemiş olsun. Azerbaycan’a gidin aynı şekilde. Biz bunları çok fazla dile getirmediğimiz için soykırımı yapan Ermeniler ama soykırımcı olarak suçlanan bizler olmuşuz’’ diye konuştu.

Ermenilerin hala Kars’ı Iğdır’ı bu bölgeyi kendi toprağı olarak gördüklerini ve bir gün mutlaka burayı elde etmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden OĞAN, şöyle konuştu: “Biz biliyoruz ve unutmuyoruz. Hocalı’da soykırıma uğratılan Karabağ’da şehit edilen insanlarımızın içerisinde başka etnik kökenden gelen insanlar var. Ahıska Türkleri var, Kürt kökenli vatandaşlarımız var. Ama Ermeni hiç birisine adres sormadı, hiçbirine sen hangi kökendensin gel seni şu tarafa ayırayım demedi. Hepimizi orada katletmek istedi. Nasıl ki, 100 sene evvel Kars’ta, Iğdır’da hepimizi katletmeye çalıştıysa orada da aynı şekilde hepimizi katletmeye çalıştı. Ermenistan olarak şimdi isimlendirilen yer daha bundan 100 sene evvel Türk toprağıydı, Türklerin yaşadığı yerdi. O gün Ermenistan’ın her tarafından ezan sesi geliyordu. Bugün bir tanesi kaldı mı onların. Bugün Türkiye’de her gün bir yerde kilise onarılıyor. Ermenistan’da ki yüzlerce camiden bir tanesini kimse onarmıyor. İşgal ettikleri yerlerdeki camilerimizi ahır olarak kullanıyorlar.’’

Türk milletinin barışsever bir millet olduğuna dikkati çeken OĞAN, ‘’Türkler dünyayı yönetti. Kimseyi soykırıma uğratıp asimile etmeye çalışmadı; ama Türk’e karşı kim kılıcını kaldırmaya çalışırsa bunun hesabının er veya geç sorulacağının, Karabağ’ın da, Hocalı’daki katliamın da hesabının er veya geç sorulacağının herkes farkında olsun ve bilsin. Hiç kimse zannetmesin ki, Azerbaycan orada yalnızdır. Hiç kimse zannetmesin ki, dün Hocalı’da yaptıklarını bugün yeniden yapabilirler. Artık o günler geride kaldı. Artık hiç kimse bundan sonra aynı hesaplar içerisinde olamayacak. Türk milleti buraya kanını dökmüştür. Sarıkamış’ta 90 bin askerimiz boşuna şehit olmamıştır. Iğdır’da, Kars’ta binlerce insanımız canını boşuna vermemiştir. Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları Kazım Karabekir buraları boşuna savunmamıştır’’ şeklinde konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU da, programda yaptığı konuşmasında, Kars’ın merkezinde 20 bin insanın katledildiğini söyledi.

Akdamar kilisesinin onarılarak ibadete açıldığını belirten Halaçoğlu, “Ama bunu yaparken bir şeyi göz önünde tutmadık. Unuttuk bazı şeyleri. Van 1915’de Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştü. 80 bin insan öldürüldü. 50 Türk kadını alındı Akdamar kilisesine götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attılar. Onlar için bir iffet anıtı dikemedik oraya maalesef. Kars serhat şehrimizdir. Burası bizim kalemizdir. Burası bizim Türklüğümüzün giriş noktasıdır. Ama buraya ucube bir kardeşlik adı altında heykel koyanlar aslında burada 20 bin insanın katledildiğini unutturdular” diye konuştu.

Türklerin kindar olmadıklarını vurgulayan Halaçoğlu, şunları kaydetti: “Kindar olmadığımız içinde aslında her gelen bize bir şamar atıyor. Eğer tarihinizi unutuyorsanız, milli değerlerinizi unutuyorsanız ve bunlardan bir haber kalıyorsanız birileri sizi yok eder. Bu topraklar kaç medeniyeti yok etmiştir. Bunun için Hocalı’yı unutmamamız gerekir. Bunun için Hocalı’yla Subatan’ı, Derecik’i, Ardahan’da yanık camiyi, Iğdır’da 21 köyde yapılan katliamı, Tuzluca’daki Gedikli köyünü unutmamamız gerekiyor. Burada yapılan katliamları unutmamamız gerekiyor. İnsanları yiyecek vereceğiz diye samanlığa doldurup ondan sonra da yaktıkları hepimizin gözünün önündeydi. Kazıyı ben yapmıştım.”

“518 bin kayıp verdiğimiz Birinci Dünya Savaşı’nda bizi soykırımla suçlayanlar Hocalı’da gözleriyle gördükleri, kamerayla çektiklerini soykırım diye kabul etmiyorlar.” diyen Halaçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Hala hilal haç çatışması vardır. Hilal galip gelecektir ve inşallah çöken Avrupa Birliği’nin peşinden gitmeyecektir. Türkiye ve Türk Birliğinin temelleri atılacaktır. Bu eninde sonunda olacaktır. Çünkü şartlar bunu gerektirmektedir. Eğer Azerbaycan, eğer Türkmenistan, eğer Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ayakta kalmak istiyorsa birlik içinde hareket etmek zorundadır. Çünkü dünyanın en gözde bir takım kaynaklarına sahiptir. Enerji. Bugün 10 bin kilometre öteden gelen ABD Orta doğuyu neden karıştırıyor zannediyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz Arap baharında Irak’ta 1 milyonun insanın öldüğünü, Suriye’de şuan 70 bin insanın öldüğünü ve şu kadar insanın yurt dışına çıktığını, Libya’da öldüğünü. Nevruz diyoruz ya yeni gün, yenibahar, yeni yıl, yeniden canlanma. Hani nerede Arap baharı? Bu sonbahardı. Şundan dolayı sonbahardı. Orta Doğu’daki enerji gücünü eline alacak bir ABD hem İsrail’in güvenliğini sağlayacak, Hem de Çin’in yükselen ekonomisine karşı elinde bir güç sahibi olacaktı. Çünkü şuan Çin dünyanın en hızlı yükselen ekonomisine sahiptir.”

Halaçoğlu "Bugün Türkiye Ortadoğu’nun en güçlü devletidir. Yarın da dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacaktır. Ama bu gücü elde etmek için kendi Türk dünyası devletleriyle işbirliği yapmak zorundadır. Bunu yapmak için hepimizin birbirimizi kucaklamamız gerekiyor partiye bakmaksızın. Bizi kucaklayanı her zaman kucaklarız. Biz Türkler 18 imparatorluk kurduk. İmparatorluk kuran milletler asla ve asla ırkçı olamazlar. Çünkü ırkçı olurlarsa imparatorluk kuramazlar. Çünkü imparatorlukta tek millet yoktur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.