Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pakistan'da Şiiler Cenazelerini Defnetmiyor

Pakistan'ın Keta şehrinde önceki gün Şii Hazaralara yönelik bombalı saldırıya tepki olarak, saldırıda ölen 6 kişinin cenazesi protesto amacıyla camilerde bekletiliyor. 

19 Şubat 2013
Pakistan'da Şiiler Cenazelerini Defnetmiyor

86 kişinin öldüğü saldırının ardından, Pakistan hükümetini protesto eden Şiiler, cenazelerini defnetmeyi reddediyor.

Şiilerin siyasi örgütü Meclis-i Vahdet-i-Müslimin tarafından yapılan açıklamada, yönetimin Şii azınlığın güvenliğini sağlayamadığı belirtilerek, Belucistan eyaletindeki Şiilerin can güvenliklerinin ordu tarafından sağlanması güvencesi verilene kadar saldırıda ölen 86 kişinin defnedilmeyeceği açıklandı.

ŞİİLER CENAZELERİN BAŞINDA BEKLİYORLAR...

Öte yandan, Hazara Demokrat Partisi de hükümetin katliamı gerçekleştirenleri 48 saat içinde yakalamasını istedi.

Geçen ay geniş yetkilerle göreve getirilen Belucistan Valisi Navab Zülfikar Magsi de güvenlik güçleri ve istihbarat kurumlarını yetersiz kalmakla suçladı.
Ketta'da geçtiğimiz ay 96 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sonra federal hükümet Belucistan eyalet hükümetini görevden alarak yönetimin yetkilerini eyalet valisine vermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.