Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hassun: Batı'nın Dayatmaları Kabul Edilemez

Suriye Başmüftüsü Seyh Ahmed Bedreddin Hassun, Amerika ve Avrupa?nın Suriye?ye istediklerini dayatmalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak Suriye?nin Filistin meselesini her zaman ön planda tutacağını söyledi. 

03 Şubat 2013
Hassun: Batı'nın Dayatmaları Kabul Edilemez

Mehr haber ajansı muhabirine özel ropörtaj veren Suriye Başmüftüsü Seyh Ahmed Bedreddin Hassun, İran'a olan düşmanlığın bu ülkenin nükleer teknolojisi açısından yedi dünya ülkeleri arasında yer almasından kaynaklandığını söyledi.

Hassun, İran’ın üçündü dünya ülkelerine hizmet için nükleer teknolojisini elde etmek istediğini konuşmasına ekledi.

Başta Avrupa ve Amerika olmak üzere batılı ülkelerin müslümanbların ilerlemesini istemediklerini ve bundan dolayı İran’ın nükleer zenginleştirme çalışmalarına karşı çıktıklarını dile getiren Suriye Başmüftüsü, uzaya canlı gönderen İran’ın herkesi şaşırttığını açıkladı.

Hassun, nükleer teknolojisini Batı tekelinden çıkartan İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik başlatılan savaş dolaysıyla nükleer teknolojisinin bu ülkeden Arap ve müslüman ülkelere aktarılmasının önlemesi amaçlandığına dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Suriye’deki gelişmelere işaret eden Şeyh Hassun, İran ve Suriye’nin işbirliğiyle Suriye aleyhinde başlatılan saldırıların önlenebileceğini söyledi.

Rusya’nın İran ve Suriye'nın tutumlarına verdiği desteğin inkar edilemez olduğunuı dile geren Hassun, Çin, Brezilya ve Venezuela’nın sergiledikleri tutumlardan teşekkür etti.

Hassun, sözlerinin devamında Amerika ve Avrupa’nın Suriye’ye istediklerini dayatmalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak Suriye’nin Filistin meselesini her zaman ön planda tutacağını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.