Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ankara'da 20 Yanvar Şehitleri Anıldı (Foto)

20 Ocak katliamının 23. yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan`ın Ankara Büyükelçiliğinde konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi. 

20 Ocak 2013
Ankara'da 20 Yanvar Şehitleri Anıldı (Foto)

Büyükelçilikten verilen bilgiye göre toplantıya, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar da olmak üzere çok sayıda Milletvekili, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Müdürü Yakub Mahmudov, Türkiye Cumhuriyeti eski maliye bakanı Sümer Oral, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Ankara'da faaliyet gösteren yabancı ülke diplomatları, çok sayıda bilim ve sanat adamları, diaspora ve medya temsilcileri ile Ankara'da eğitim alan Azerbaycanlılar katıldı.

20 Ocak şehitlerinin anısına saygı duruşuyla başlayan toplantıda öncelikle 20 Ocak katliamından bahseden belgesel gösterildi.

Ardından, Azerbaycan`ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Müdürü Yakub Mahmudov, Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ve Necdet Ünüvar, öğrenciler ve diaspora temsilcilerimiz konuşma yaparak 20 Ocak katliamıyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

Katılımcılar söz konusu katliamla ilgili Büyükelçilikte düzenlenen sergiyi de gezdiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.