Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Geri Adım Atmayacak

İran İslam İnkılabı Rehberi'nin Uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran'ın nükleer hakkından geri adım atmayacağını belirtti. 

19 Ocak 2013
İran Geri Adım Atmayacak

İran Devlet Televizyonu'nun haberine göre, İslam İnkılabı Rehberi'nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Genç Muhabirler Kulübü'ne verdiği demeçte Tahran'ın nükleer enerji hakkını asla göz ardı etmeyeceğinin, müzakereci heyeti tarafından algılanmasını umut ettiklerini belirtti.

Nükleer müzakereler konusunda İran İslam cumhuriyeti tutumlarının tamamen açık ve net olduğunu, bu tutumun ise uluslar arası yasalar çerçevesinde kabul edildiğini belirten Velayeti, şimdiye kadar yapılan görüşmelerde karşı tarafın (5+1) İran'ın en asgari haklarını bile kabul etmediğini, NPT ve uluslar arası yasalar dışında beklentisinin olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakere sürecinde gündeme getirilen tüm soruların Tahran tarafından cevaplandırıldığını da sözlerine ekledi.

Yeni tur müzakereleri 12 Şubat’ta

UAEA ve İran İslam cumhuriyeti arsında Çarşamba günü Tahran'da başlayan müzakereler Perşembe günü sona erirken, gelecek tur müzakerelerin şubat ayında yine Tahran'da yapılmasına karar verildi.

İran ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu arasında Çarşamba günü Tahran’da başlayan ve iki gün süren müzakerelerin ardından, müzakerelerin 12 Şubat’ta devam etmesine kararlaştırıldı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu heyetinin başkanlığını Yukia Amano'nun yardımcısı Hemran Nackaerts ve İran tarafı hayetin başkanlığını İran’ın UAEK nezdindeki daimi temsilcisi Ali Asger Sultaniye üstlenmişti.

Müzakereler UAEK modalitesi çerçevesinde gerçekleşti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.