Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeniler Karabağ'a Yerleştiriliyor!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Suriye'de 22 aydır devam eden şiddet olayları nedeniyle bu ülkeyi terk eden Ermenilerin, işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirildiğini söyledi. 

15 Ocak 2013
Ermeniler Karabağ'a Yerleştiriliyor!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Suriyeli Ermenilerin, Ermenistan tarafından işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirildiğini, bu durumun yasal olmadığını belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunan Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barş Eide ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elmar Memmedyarov, Suriye'den göç eden Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesini dikkatle takip ettiklerini, konunun araştırılması için AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarına müracaat ettiklerini açıkladı.

Ellerindeki bilgilere göre Yukarı Karabağ'a yerleştirilen Suriye Ermenilerinin sayısının fazla olmadığını söyleyen Memmedyarov, işgal altındaki topraklarda yürütülen iskan politikasının yasal olmadığını ifade etti.

Hocalı havaalanı konusunda da görüş bildiren Memmedyarov, havaalanının ancak Ermeni ordusu bölgeden çekilip barış süreci başlandığı takdirde faaliyete geçebileceğini belirtti.

uriye'deki iç savaş nedeniyle 7 bin Suriyeli Ermeni vatandaşının Ermenistan'a kaçtığı belirtilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.